Neamtul Dominic Fritz, nevoit sa dea spaga in Romania! VEZI motivul actului de coruptie recunoscut de noul primar al Timisoarei

Dominic Fritz, noul primar al Timisoarei, a recunosct, sambata, la o emisiune de la Digi24, ca a dat spaga o singura data, in 2003, cand a venit pentru prima oara in Romania, cu autocarul.


Fritz a povestit ca era insotit de trei prieteni si ca o persoana din autocar i-a avertizat ca, daca vor sa treaca frontiera, sa intre in Romania, vor fi nevoiti sa achite fiecare cate 5 euro.

Primarul Timisoarei a declarat ca cererea i-a revoltat si ca nu puteau concepe sa dea spaga la vama, dar ca aveau 19 ani si erau timizi, astfel ca au gasit o solutie de compromis prin care sa isi manifeste si protestul: au injumatatit suma ceruta: ”Fiecare am dat doar cate 2,5 euro”, a spus Fritz.

Eram patru persoane care mergeam cu autocarul in Romania. Am fost avertizati ca ne vor cere 5 euro la granita. Noi nu voiam sa dam, dar eram si destul de timizi. Asa ca am dat toti patru 10 euro, compromisul nostru a fost sa dam fiecare jumatate din cat trebuia.

Pentru multi ani am venit cu autocarul in Romania si am observat ca din ce in ce mai putini oameni au dat acesti 5 euro. Tin minte o situatie in care efectiv s-a ridicat un pasager si a mers la prima doamna care a zis ca nu da si tot asa. A ajuns la mijlocul autocarului unde toata lumea a refuzat si persoana aia s-a intors rusinata. Acum nu as da si nici n-as lua spaga. As chema imediat autoritatile competente.

Pentru mine asta e baza contractului intre cetatean si mine ca primar, ca autoritate publica. Toata lumea este tratata legal, noi toti jucam dupa aceleasi reguli. Daca ceri o autorizatie trebuie sa fii tratat la fel, indiferent ca esti bogat sau sarac.

Spaga distruge acest sistem de reguli si distruge competitia. Unde e distrusa competitia, apare mediocritatea”, a declarat Dominic Fritz, sambata, la emisiunea ”In fata ta”, de pe Digi24. (Mara Ion)

Leave a Reply