MAFIA PARIURILOR. Doua tenismene din Romania care au jucat la Roland Garros, anchetate de procurorii din Franta pentru “coruptie sportiva activa si pasiva”

Procurorii francezi au confirmat, marti, declansarea unei anchete penale in cazul meciului Andreea Mitu/Patricia Tig – Madison Brengle/Iana Sizikova (SUA/Rusia), din turul I al probei de dublu feminin de la Roland Garros, informeaza AFP.


O investigatie pentru “frauda in grup organizat” si pentru “coruptie sportiva activa si pasiva” a fost deschisa, la 1 octombrie, in urma suspiciunilor de trucare a unui meci de la Roland Garros, a precizat parchetul din Paris, scrie news.ro.

Cercetarile au fost incredintate Serviciului central pentru curse si jocuri de noroc (SCCJ), a precizat parchetul.

O evolutie suspecta a jucatoarei ruse Iana Sizikova a fost inregistrata in ghemul al cincilea al setului secund. In acel ghem, Sizikova a comis doua duble greseli si nu a ajuns la o minge care pare accesibil de returnat. Romancele au obtinut break-ul la zero si au preluat conducerea cu 3-2.

Potrivit L’Equipe, “sume mari de bani au fost pariate din diferite tari pe castigarea acelui ghem de catre romance la mai multi operatori la Paris”.

Mitu si Tig s-au impus in partida din 30 septembrie cu scorul de 7-6 (8), 6-4.

Sizikova, 25 de ani, ocupa locul 89 in clasamentul probei de dublu si locul 652 la simplu. (C.R.)
Leave a Reply