Cel mai aprig adversar al presedintei Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu, cercetat disciplinar de Inspectia Judiciara pentru afectarea prestigiului justitiei

Cel mai aprig adversar al judecatoarei Adriana Stoicescu, cel care a sesizat Inspectia Judiciara cu privire la duritatea mesajelor postate pe Facebook de presedinta Tribunalului Timis, a ajuns, la randul sau, in vizorul Directiei de inspectie pentru procurori.


Bogdan Pirlog, prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, este cercetat disciplinar pentru incalcarea art. 99 lit. a din Legea 303/2004 republicata, constand in manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributillor de serviciu.

Mai exact, in cadrul unui interviu acordat Hotnews, Bogdan Parlog s-a pronuntat asupra competentei profesionale a unor procurori cu functii de conducere in sistemul judiciar. In rezolutia privind declansarea cercetarii disciplinare, Inspectia Judiciara enumera o serie de afirmatii denigratoare la adresa Gabrielei Scutea, sefa Parchetului General, si a Giorgianei Hosu, care fusese numita la conducerea DIICOT.

Legat de persoanele numite la sefia parchetelor (Parchetul General – Gabriela Scutea si DIICOT – Giorgiana Hosu), a fost o lovitura data credibilitatii demersurilor noastre. lar faptul ca s-a trecut cu bocancii peste opinia Sectiei pentru procurori a CSM (care a dat aviz negativ pentru cele doua numiri) a dat un semnal extraordinar atat in interior, cat si in exteriorul tarii. A fost un semnal negativ deosebit“.

“Persoanele numite nu au ce cauta in aceste functii, dar nu asta este problema. Puteau fi cei mai titrati profesionisti din tara, nu asa trebuia sa se faca numirile”.

“La DIICOT, sub actuala conducatoare, pe vremea in care era adjuncta, Departamentui de stat ne-a declasat pe trafic de persoane. Acum este al doilea an consecutiv. DIICOT a avut-o in frunte pe actuala conducatoare”.

“Fara sa incalcam prezumtia de nevinovatie, totusi trimiterea in judecata pentru infractiuni de coruptie creeaza o fractura grava. Sotui dumneaei este trimis in judecata. Totusi, la cel mai inalt nivel. Este pana la urma responsabilitate sa nu expui institutia la un potential dezastru de imagine. Se va da solutia, se va confirma sau nu. Este ideea strict de imagine si de modul in care se abordeaza in vestui Europei si de modul in care se abordeaza la noi”.

Reamintim ca, Giorgiana Hosu a demisionat de la sefia DIICOT, in 24 septembrie, dupa ce sotul ei a fost condamnat in prima instanta la 3 ani de inchisoare cu suspendare intr-un dosar de coruptie.

Interviul a fost acordat Hotnews in 16.07.2020, iar Inspectia Judiciara s-a autosesizat in data de 11 septembrie. Procurorul spune ca a primit rezolutia, in 29 septembrie, la Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel Bucuresti. Aceasta este cea de-a saptea actiune disciplinara a Inspectiei Judiciare ce-l vizeaza pe procurorul militar Bogdan Pirlog. (V.E.)

Leave a Reply