Pelerinajul religios, interzis! La slujbele oficiate in bisericile din judetul Suceava vor putea participa doar localnicii

Prefectul judetului Suceava, Alexandru Moldovan, a anuntat, azi, ca la slujbele religioase de la bisericile din judet vor putea participa doar persoanele din localitatile in care se afla unitatile de cult, transmite Agerpres.


In judetul Suceava se gasesc multe dintre manastirile vizitate anual de sute de mii de turisti romani, printre care Putna, Sucevita, Voronet, Moldovita, Arbore Gura Humorului, Probota si altele.

Potrivit prefectului, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) a dispus, in sedinta de miercuri, ca toate administratiile publice locale sa aduca de indata la cunostinta parohiilor de pe raza administrativ-teritoriala de competenta despre permiterea organizarii sarbatorilor religioase numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau resedinta in localitatea unde se desfasoara aceste activitati, masura fiind luata pentru prevenirea raspandirii cazurilor de infectie cu noul coronavirus.

”Momentul actual este unul crucial pentru a stopa un al doilea val la nivelul judetului Suceava”, a spus Moldovan.

Prefectul a precizat ca, potrivit unei analizei realizate de catre DSP Suceava, in ultimele 14 zile in judet s-au inregistrat 614 cazuri noi, adica o medie de aproximativ 40 de cazuri noi pe zi, existand un singur focar de Covid-19, la un centru rezidential din orasul Siret, unde sunt 14 cazuri, focar ce urmeaza sa se inchida joi, 8 octombrie. (G.G.)

Leave a Reply