Dorinel Munteanu, declaratie la DNA despre intalnirea cu un arbitru, dupa un meci suspectat de blat. “Ne-am intalnit intr-o benzinarie”

Dorinel Munteanu, fost antrenor la FC Arges, a dezvaluit ca, in 2010, a fost chemat de DNA pentru a da o declaratie in legatura cu un meci suspectat de blat, care a fost arbitrat de Sorin Corpodean.


Dorinel a marturisit ca nu a avut loc o discutie cu procurorii, ci doar a fost pus sa dea o declaratie, de un locotenent care era asemenea unei „stane de piatra”.

„Nu am discutat absolut nimic in 2010 la Pitesti. Nu am o Biblie acum ca sa pot juca pe ea. Nu m-a intrebat nimeni nimic atunci. A venit un om ca si o stana de piatra care mi-a zis: «Da o declaratie despre Sorin Corpodean». Fusesem arbitrat de el si mi-au pus sa declar ce s-a intamplat in perioada acelui joc”.

„Am spus exact ce s-a intamplat. Nu m-am vazut cu Sorin Corpodean inaintea acelui joc, iar dupa ne-am intalnit intr-o benzinarie la Pitesti, lucru pe care l-am scris si in declaratie. I-am spus sa ii transmita duhovnicului de la Manastirea Dumbrava, pe care il am si acum, ca o sa ii trimit la manastire zahar si ulei, pe care eu le cumparasem de la magazinul lui Penescu”, a adaugat fostul fotbalist.

Dorinel Munteanu a marturisit ca a avut emotii la DNA, chiar daca stia ca este nevinovat si ca nu aveau de ce sa il trimita in arest.

„Dupa ce am dat declaratia, acea persoana, care nu schimbase doua cuvinte cu mine, mi-a aratat usa si era presa afara. Am avut emotii cand m-au chemat la DNA. Chiar daca de multe ori am fost contestat de-a lungul vietii mele, sunt convins ca mereu am avut dreptate. Toate acuzele care mi s-au adus cat am fost antrenor la Vaslui si la Pitesi au fost castigate de catre mine. Eu am ramas acelasi om care am fost si ca jucator, si ca antrenor.

Sorin Corpodean a fost condamnat, in 2015, de Curtea de Apel Pitesti, la 4 ani de inchisoare cu suspendare, fiind gasit vinovat ca a luat mita de la un asociat al lui Cornel Penescu, fostul finantator al lui FC Arges, in 2008. In urma acestei sentinte, moment in care si-a dat demisia din functia de presedinte al AJF Alba.

In acelasi dosar, fostul patron al clubului FC Arges, Cornel Penescu, a fost condamnat la 5 ani de inchisoare, iar Gheorghe Constantin, fost sef al CCA, a primit aceeasi pedeapsa. (Carla Radulescu)

Leave a Reply