Un director din Primaria Timisoara, spaga de 40.000 de euro pentru concesionarea cimitirelor din zonele Rusu Sirianu si Sagului

Florin Ravasila, directorul Directiei Patrimoniu I Est din Primaria Timisoara, si-a pierdut dreptul la semnatura si asteapta sa fie chemat la audieri de catre procurorii anticoruptie, dupa ce Nicolae Robu ar fi vazut dovada ca acesta este un spagar notoriu.


De altfel, dupa cum spun unele surse, primarul ar fi sesizat Comisia Antifrauda inca de acum trei saptamani.

Motivul ar fi mai multe plangeri la DNA pe numele celui care in februarie 2019 a castigat concursul pentru pozitia de director, dupa ce luase 98 de puncte la proba scrisa si 94,75 punctaj final, dupa interviu.

Unele voci sustin ca prietenia lui Ravasila cu Rodica Aurelian, sefa a serviciului de resurse umane, a facilitat acest lucru.

Acum, in legatura cu retragerea dreptului de semnatura, sursele noastre din primarie vin cu detalii despre motivul din spatele deciziei primarului in functie. Ravasila ar fi primit o mita in valoare de 40.000 de euro de la „Octavian” (Casa Funerara Octavian – n.r.). Un fost asociat al acestuia, prezent la intalnirea cu directorul de la „Patrimoniu Est”, ar fi filmat toata intamplarea, iar acum, dupa ce s-a certat cu „Octavian”, i-ar fi aratat inregistrarea lui Robu.

In luna iunie a acestuia an, primaria a incheiat contract de concesiune cu Casa Funerara Octavian si Adi SRL, pentru cimitirele Radu Sirianu si Sagului, in urma unei licitatii incepute in februarie. Cele doua firme vor plati aproape 900.000 de lei in urmatorii cinci ani, vor trebui sa asigure toate actiunile de ingrijire a cimitirelor, dar vor si putea castiga destul, avand in vedere ca tarifele pentru inmormantari, in aceste cimitire, se ridica la nivelul miilor de lei. (V.E.)

Citeste mai mult in Ziua de Vest

Leave a Reply