Flagrant esuat! Procurorii DIICOT s-au constituit parte vatamata intr-un dosar de droguri, dupa ce investigatorul sub acoperire a folosit banii de flagrant si nu a mai primit marfa

Procurorii DIICOT s-au constituit parte vatamata intr-un dosar de trafic de droguri de risc, in care au fost trimisi in judecata trei traficanti, si solicita ca inculpatii sa fie obligati la plata sumei de 1.100 de lei, banii folositi pentru organizarea unui flagrant care nu a mai fost dus pana la capat.


Mai exact, procurorii solicita unui student acuzat de trafic de cannabis suma de 1.100 de lei, bani pe care investigatorul sub acoperire i-a dat suspectului pentru o portie de ”iarba”, dar acesta nu a mai livrat marfa.  

Pana la urma, DIICOT Craiova a obtinut probe suficiente pentru a-l trimite pe suspect in judecata, dupa ce acesta a vandut si alte cantitati de iarba si pastile de ecstasy investigatorului sub acoperire, dar de aceasta data si-a tinut promisiunea si a livrat marfa.

Potrivit rechizitoriului trimis la instanta in septembrie 2020, “in data de 24.02.2020, Vaduva Rares Nicolae Ilie a vandut cannabis (0,97 gr, sub forma de muguri vegetali de culoare verde – oliv, droguri ambalate in doua plicuri din plastic tip zip – lock) colaboratorului autorizat de catre procuror, pentru suma de 140 de lei.

In data de 19.05.2020, Vaduva Rares Nicolae Ilie a vandut droguri de risc (1,99 gr. cannabis, sub forma de fragmente vegetale de culoare verde-olive – inflorescente – ambalate in cinci pachetele de staniol) si de mare risc (0,30 gr. MDMA, substanta pulverulenta de culoare alb-galbui ambalata intr-un plic din plastic tip zip-lock) colaboratorului autorizat de catre procuror, pentru suma de 800 lei”, se arata in actul de acuzare, semnat de procurorul Daniel Scarlat, prin care au mai fost trimisi in judecata Simion Catalin Andrei si Balasoiu Ionut Catalin.

”Este neuzual sa te plangi intr-un document care devine public ca ai fost inselat si ai pierdut banii de flagrant sau dati de investigatorul sub acoperire. Astfel de incidente se mai intampla rar, e adevarat!, si, de regula, se face un proces-verbal de constatare, iar banii pierduti se trec la pierderi colaterale sau riscuri asumate”, a explicat un procuror experimentat, amuzat de amatorismul colegilor de la DIICOT… (V.E.)

Leave a Reply