Mandatul primarului penal din orasul Vicovu de Sus, invalidat de instantele de judecata! Paradoxal, acesta isi poate depune iar candidatura la noile alegeri locale, care vor fi organizate in termen de 90 de zile

Alegerile pentru functia de primar al orasului Vicovu de Sus, judetul Suceava, vor fi reluate, dupa ce Judecatoria Radauti si, apoi, Tribunalul Suceava, in apel, au invalidat mandatul candidatului PSD, Gheorghe Schipor.


Acesta a castigat alegerile locale din 27 septembrie, fiind votat de 2951 de vicoveni, din cei 12.207 inscrisi pe listele electorale (procent 24,1%), si i-a batut clar pe Gheorghe Poleuca, PNL, care a fost votat de 1216 alegatori, Romica-Dorin Cornea, independent, 349 de voturi, Reveca Juravle-Nistor, PMP, 242 de voturi, si Dimitrie Danila-Antochi, Pro Romania, 49 de voturi.

Decizia judecatorilor de a respinge cererea Biroului Electoral de Circumscriptie Vicovu de Sus de a valida mandatul de primar al lui Gheorghe Schipor, aflat la carma orasului din 1996, are la baza o sentinta a Curtii de Apel Suceava, prin care edilul a fost condamnat definitiv la 1 an si 10 luni de inchisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpa, dupa ce a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a decedat o femeie.

Paradoxal, desi instanta i-a interzis sa ocupe o functie publica timp de aproape 4 ani (termen de incercare, 3 ani si zece luni), nu i-a restrictionat si dreptul fundamental de a alege si de a fi ales, astfel ca Gheorghe Schipor poate sa-si depuna candidatura si la viitoarele alegeri. In cazul in care va castiga din nou, functionarea Primariei Vicovu de Sus si a Consiliului Local poate fi blocata in mod cat se poate de legal… (Mara Ion)

Leave a Reply