PERCHEZITII. Traficanti de migranti pe relatia Serbia-Timis-Ungaria, saltati de procurorii DIICOT Timisoara

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Timisoara, au efectuat, astazi, un numar de 20 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Timis, Hunedoara, Gorj si Sibiu, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de trafic de migranti si trafic de droguri de mare risc.


In cauza s-a retinut faptul ca, in cursul anului 2020, pe raza judetului Timis s-a constituit si a actionat in mod coordonat un grup infractional organizat, specializat in activitati infractionale pe linia traficului de migranti, constand in introducerea frauduloasa in Romania din Serbia a unor grupuri de migranti provenind din zona asiatica si Orientul Mijlociu.

Grupurile erau cazate in anumite locatii din Timis, dupa care urma facilitarea trecerii frauduloase a frontierei de stat a Romaniei cu Ungaria, prin diferite zone de pe raza judetelor Arad, Bihor si Satu Mare, in vederea deplasarii migrantilor catre statele din vestul Europei.

Fiecare migrant platea cate 500 de euro pentru a tranzita Romania si a fi transportati la granita cu Ungaria, insa majoritatea banilor erau incasati de liderii gruparii, transportatorii alegandu-se cu cate 40-60 de euro/persoana.

De asemenea, unii dintre membrii gruparii erau implicati si in activitati de trafic de droguri de mare risc, in special comprimate tip ecstasy. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timisoara vor fi conduse, in vederea audierii, un numar de 17 persoane.

Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara si Oradea, al luptatorilor Serviciul pentru Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, al ofiterilor de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Sibiu si Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Gorj si al jandarmilor din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara. (V.E.)

Leave a Reply