Covid-19, ultimul aliat al interlopului Lucian Boncu! Judecatorii Curtii de Apel Timisoara a decis sa-l “extraga” din penitenciar si sa-l trimita in arest la domiciliu, pentru a-l proteja de riscul infectarii

Judecatorii Ioan Popescu si Constantin Costea, de la Curtea de Apel Timisoara, care au solutionat cererea liderului interlop Lucian Boncu de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, au inteles ca viata celebrului inculpat este intr-un mare pericol si au decis sa-l “extraga” din Penitenciarul Timisoara, inainte ca acesta sa fie infectat mortal cu noul coronavirus.


Nu la fel de umani s-au dovedit, in urma cu o saptamana, judecatorii Tribunalului Timis, care au demonstrat ca justitia penala nu crede in lacrimi si au respins cererea interlopului, chiar daca avocatul acestuia, Mihai Pasca, a incercat sa-i convinga pe magistrati ca viata clientului sau este intr-un real pericol, intrucat in Penitenciarul Timisoara este un focar de coronavirus in plina expansiune.

”Lucian Boncu sufera de trei afectiuni, din care doua sunt pe lista de comorbiditati in cazul coronavirusului – hipertensiune arteriala si obezitate de gradul trei. Viata clientului meu este pusa in pericol in acest moment”, a atras atentia aparatorul interlopului, cu compasiunea de rigoare, indicand existenta unui certificat medical care atesta problemele de sanatate.

Desi, anul trecut, la o intalnire a capilor interlopi din Romania, Lucian Boncu s-a laudat ca poate lua in stapanire strazile Timisoarei, cu ajutorul unei mitraliere AK-47, pe care si-o poate aduce din Serbia, de aceasta data, in fata judecatorilor, a recunoscut ca nu se poate pune cu Covidul. “Nu imi e frica, dar ma tem de acest coronavirus”, s-a plans interlopul, determinandu-i pe judecatorii Popescu si Costea sa-i sara in ajutor.

“Admite contestatia formulata de inculpatul Boncu Lucian Adrian impotriva incheierii penale din data de 12.10.2020 pronuntata de Tribunalul Timis in dosarul nr. 140/30/2020/a24. Desfiinteaza incheierea penala atacata si rejudecand cauza: inlocuieste masura arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu fata de inculpatul Boncu Lucian Adrian, nascut la 02.09.1978, urmand ca legalitatea si temeinicia masurii arestului la domiciliu sa fie verificate din nou, inainte de expirarea termenului de 60 de zile prevazut de lege, respectiv data de 17.12.2020”, se mentioneaza in Hotararea 184/2020 din 19.10.2020, pronuntata de Curtea de Apel Timisoara.

In perioada arestului la domiciliu, Lucian Boncu nu are voie sa ia legatura cu alti 14 interlopi din gruparea sa si peste 30 de martori, unii sub identitate protejata. Printre persoanele cu care nu are voia sa ia legatura se afla si Mihele Beatrix Vanetta, martora ce a fost prezenta la mai multe intalniri in locuinta sa, luptatorul Sasa Marcov, omul sau de “interval”, Lazar Lucian, zis Baghera, nici macar cu Dejan Milosev, cel cu care a purtat discutii despre pedepsirea unor tovarasi ostili si a  fost rearestat preventiv.

Cu siguranta, de aceasta data liderul interlop nu se va mai lasa surprins de tehnica de inregistrare a procurorilor sau isi va procura un dispozitiv de bruiaj a semnalului telefonic… (G.I.)

Leave a Reply