Sunt o baba comunista! Unul dintre cele mai de succes spectacole ale Teatrului National din Timisoara, cu Claudia Ieremia si Ion Rizea, se joaca in Sala Mare, in fata publicului (P)

Este, poate, cel mai bun moment pentru noi toti – pentru noi, pentru colegii nostri din celelalte institutii de artele spectacolului si pentru public – sa invatam si sa practicam pe de-a-ntregul exercitiul corectitudinii, precum si pe cel al responsabilitatii; sa fim onesti fata de noi si fata de comunitatile in care traim  si sa inlocuim indiferenta fata de cei din jur cu responsabilitatea fata de ei; sa ne asumam sa spunem adevarul si sa respectam cu totii – persoane particulare si institutii, deopotriva – masurile prevazute in lege in cazul infestarii cu noul coronavirus, chiar daca acest lucru, la prima vedere, pare o destabilizare a cutumelor personale si profesionale. 


Acesta a fost, de altfel, principiul pe care Teatrul National din Timisoara si l-a asumat de la bun inceput, astfel incat isi desfasoara activitatea respectand la litera masurile de preventie si facand toate eforturile necesare pentru a construi  un spatiu sigur atat pentru spectatori, cat si pentru echipa sa.

Rezultatul acestui efort obstinat a fost ca de doua luni, de cand am inceput sa jucam (incluzand aici si cele 15 spectacole invitate din tara, selectionate in FEST-FDR), gradul de incidenta a infestarilor cu coronavirus ramane egal cu zero atat in ce priveste echipa artistica si tehnica de scena, cat si cea administrativa si de productie.

In ciuda si, poate chiar mai mult, datorita pandemiei, Teatrul National dovedeste ca ramane o echipa adevarata – responsabila, coerenta, unita – prin urmare, puternica, si, ca atare, Teatrul functioneaza.

In aceste conditii, cu speranta ca indicele de infestare cu coronavirus va ramane mai mic de 3 la mia de locuitori, Teatrul National din Timisoara programeaza spectacolul Sunt o baba comunista, scenariu de Calin Ciobotari dupa romanul omonim de Dan Lungu, in regia Antonellei Cornici sambata, 24 octombrie, de la ora 19, si  duminica, 25 octombrie, de la aceeasi ora. 

In respectul masurilor de preventie privind distanta dintre spectatori, spectacolul este programat la Sala Mare a Teatrului National. (I.P.)

NOTA: Biletele pot fi achizitionate online pe www.tntimisoara.com sau de la Agentiile Teatrului National (Agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2 si Agentia „Sala 2”, Parcul Civic), orar marti – duminica, intre orele 11 si 19. Precizam ca numarul de locuri este limitat in functie de normele de distantare.

Fotografii: Adrian Piclisan / TNTm

Leave a Reply