Medicul Virgil Musta, atacat de negationistii pandemiei! Aproape 2 milioane de euro, valoarea testelor Covid-19 efectuate la clinica Profilaxis din Timisoara, care apartine fratilor Virgil si Ioan Musta

Medicul Virgil Musta, celebrul luptator impotriva Covid-19 de la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara, este atacat dur pe retelele de socializare, la nici doua zile dupa ce a propus revenirea Romaniei la starea de urgenta, macar pentru doua saptamani.


Lockdown-ul invocat de medicul banatean i-a revoltat atat de tare pe negationisti, pe cei care considera ca pandemia nu este decat o pacaleala planetara, incat acestia au sarit sa-l atace in cel mai nemernic mod.

Asadar, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, avocatul Gheorghe Piperea acuza faptul ca medicul Virgil Musta beneficiaza din plin de isteria Covid-19, castigand din testele medicale nu mai putin de 9 milioane de lei.

Piperea spune ca doctorul Musta este prezent pe pagina de prezentare a clinicii Profilaxis din Timisoara, alaturi de alti trei doctori cu numele Musta. „Probabil, respectiva clinica e proprietatea familiei”, acuza Piperea. Ulterior, s-a descoperit ca respectiva clinica opereaza prin firma M Profilaxis SRL, care-i are ca asociati pe Virgil Musta si fratele sau, medicul gastroenterolog Ioan Musta.

Iata ce scrie, pe Facebook, Gheorghe Piperea: 

„Un doctor, sef de sectie de boli infectioase la un spital din Timisoara, aproape ca plange de focul pacientilor si de starea psihologica a colegilor din “linia intai” a luptei cu covidul. E coleg de “suferinta” cu managerul acelui spital (Oancea), care spunea ca ii asteapta cu lumanari in spital pe negationisti. Se numeste Virgil Musta si e un vector important al ideologizarii covidului si al raspandirii panicii menite a subjuga sufletele si a bloca ratiunea.

Acelasi doctor este prezent pe pagina de prezentare a clinicii Profilaxis din Timisoara, alaturi de alti trei doctori cu numele Musta. Probabil ca respectiva clinica e proprietatea familiei.

Aceasta clinica efectueaza teste covid pe care le prelucreaza la spitalul Victor Babes din Timisoara, unde dl dr Musta este sef de sectie de infectioase si plange artistic pe umerii familiilor de bolnavi covid si ai colegilor “din linia intai”.

Testul covid se face pentru “modesta” suma de 300 de lei. Inmultiti cu 30 de mii de teste (cu siguranta sunt mai multe, de cand cu deschiderea robinetului testarilor), si o sa vedeti cat de “modesta” e suma totala obtinuta numai din testare – 9 mil lei.

Ma intreb daca respectiva clinica are certificare Renar pentru test pcr…
Nu-i asa ca, daca nu exista o criza, merita macar inventata?
Pentru ca inca nu a trecut in barca psd, cum au facut Rafila si Streinu-Cercel, dl Musta inca nu e considerat in conflict de interese si nici nu e dat afara din functia exercitata in institutia publica.

PS. Nu e in regula sa ai mize personale si familiale in exercitiul unei functii intr-o institutie publica, mai ales cand miza este de afaceri. Nu e in regula ca, in calitate de formator de opinie si cadru sanitar de top intr-un spital public, care exacerbeaza ideologic riscurile unei boli incectioase, sa faci afaceri de pe urma acestei propagande.

PPS. In mod normal, toti acesti influenceri, inclusiv cel de la Babes din Bucuresti si cea de la Iasi, ar trebui verificati de presa ori de scriitorii pe feisbuc sub raportul acestor conflicte de interese. Ca ANI, ministerele implicate si parchetele nu o fac – dimpotriva, pastreaza cu sfintenie distanta sociala fata de acesti virusi reali ai banului public si ai sanatatii platite de noi prin CASS, dar din ce in ce mai rar si mai prost livrate de spitalele publice.”, acuza, pe Facebook, Gheorghe Piperea. (G.G.)

4 thoughts on “Medicul Virgil Musta, atacat de negationistii pandemiei! Aproape 2 milioane de euro, valoarea testelor Covid-19 efectuate la clinica Profilaxis din Timisoara, care apartine fratilor Virgil si Ioan Musta

  1. A naibii carcotasi mai sunteti! A chemat/obligat doctorul Musta pe cineva sa faca teste in clinica lui? Are omul o afacere, o afacere de familie de ani de zile, plateste taxe la stat, are si contract cu Casa de Asigurari…E profesionist, e modest, e uman, ce va doare pe voi ca face teste? Cine isi permite, merge si plateste si atat. De ce nu va luati de guvern ca subventioneaza testarile la scara nationala? Ca si la sanatate dam bani cu caruta. Presedintele nostru a spus ca nu e necesara o testare nationala, asa ca, hai sictir. ..Purtati masca si spalati-va pe maini.

  2. De la inceputul pandemiei acest paralitic Virgil Musta vorbeste numai generalitati de genul ,, trebuie sa avem grija, sa.fim atenti, va fi rau daca facem asta sau nu facem aia”, cred ca nici nu trebuie sa fii medic pentru a face astfel de afirmatii. Colegii paraliticului ce zic? Mai si lucra sau se ocupa doar doar cu PR-ul?

  3. Nu imi dau seama daca Piperea e ticalos sau doar un idot. Virusul isi vede de treaba indiferent daca Piperea e ticalos sau idiot. Virusul nu face discriminare.

  4. Tovarasu’ Plangaretu…suferiti de acelasi sindrom – “ce te f grija?” Medicii Musta sunt profesionisti, modesti, empatici si foarte muncitori. Si mai usor cu jignirile ca nu sunteti la birja….

Leave a Reply