VIDEO. Traian Berbeceanu, fostul sef al BCCO Alba, a depus juramantul in functia de prefect al Capitalei. “Are capacitatea de a conduce fortele de ordine, de a gestiona situatii de criza”, a declarat premierul Ludovic Orban

Fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba, comisarul sef Traian Berbeceanu, a depus juramantul de prefect al Capitalei, dupa ce hotararea de guvern prin care a fost numit temporar pe aceasta functie a fost publicat, joi seara, in Monitorul Oficial.


La ceremonie au fost prezenţi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şi primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan.

Intrebat ce il recomanda pe Berbeceanu pentru functia de prefect al Bucurestiului, premierul Ludovic Orban a precizat ca fostul politist are capacitatea de a conduce fortele de ordine si de a rezolva situatii de criza.

„Cariera pe care a avut-o. E un om corect, cinstit, ferm, care actioneaza in baza legii. Prefectul trebuie sa fie cel care asigura respectarea legii in unitatea administrativ-teritoriala unde este prefect. Este integru, are capacitatea de a conduce toate fortele de ordine, de a gestiona situatii de criza. Traian Berbeceanu va fi un prefect foarte bun la Bucuresti”, a explicat Orban. Din decembrie 2019, fostul politist ocupa functia de sef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela, iar din iulie 2020 s-a inscris in PNL, filiala Hunedoara.

Berbeceanu il inlocuieşte in funcţie pe Gheorghe Cojanu, care, in urma cu o saptamana, a gafat nepermis la televizor, spunand ca nu stie numarul imbolnavirilor de Covid-19 in Capitala petru ca a fost la cumparaturi. (Vlad Enciu)

Sursa video: Ministerul Afacerilor Interne

Leave a Reply