Un avocat si un jurnalist au contestat in instanta validarea alegerii cetateanului german Dominic Fritz in functia de primar al Timisoarei

Aflat in prag de investire in functia de primar al Timisoarei, Dominic Fritz va trebui sa mai astepte cateva zile, pana cand Tribunalul Timis va solutiona trei contestatii care au aparut peste noapte, dupa ce Judecatoria Timisoara a validat rezultatul alegerilor locale si, totodata, alegerea cetateanului german in fruntea capitalei Banatului.


Avocatul Adrian Popescu, jurnalistul Calin Petrescu si cadrul universitar Monica Harmanescu au atacat hotararea Judecatoriei Timisoara, solicitand instantei de apel sa constate ca noul primar al Timisoarei nu ar fi avut dreptul sa candideze pentru o demnitate oficiala, in Romania.

“Consider ca alegerea d-lui Dominic Samuel Fritz in functia de Primar al Municipiului Timisoara s-a facut cu incalcarea Legii 115 / 2015 si a Constitutiei Romaniei, el neavand dreptul de a candida in unitatea administrativ-teritoriala Timisoara, cata vreme nu are domiciliul in Timisoara, asa cum o cere legea si nici macar rezidenta permanenta in Timisoara, cum, in opinia mea, s-ar putea accepta prin asimilare la limita.

Domiciliul nu poate fi in niciun caz asimilat cu o adresa pentru care Inspectoratul General pentru Imigrari emite un Certificat de Inregistrare cu titlu implicit temporar – asa cum are dl. Dominic Samuel Fritz, pentru ca asta ar insemna o crasa discriminare pozitiva a cetatenilor straini in raport cu cetatenii romani si implicit o incalcare flagranta a art. 16 alin. (1) din Constitutia Romaniei”, spune avocatul Adrian Popescu, care a candidat din partea ALDE la functia de primar al Timisoarei.

La aflarea vestii ca au aparut trei persoane care contesta validarea alegerii sale in functia de primar, Dominic Fritz a declarat ca adversarii sai politici au brevetat o metoda de a intarzia instalarea in functie a primarilor Aliantei USR PLUS.

“Se intampla la Bucuresti, unde au fost depuse nu mai putin ca 58 contestatii, si se repeta si la Timisoara. Dosarul a fost inregistrat ieri la Tribunalul Timis. Nu s-a acordat inca termen, dar Tribunalul are 5 zile sa solutioneze. Dupa care hotararea se comunica prefectului, secretarului general si primarului declarat ales si de abia atunci poate avea loc investirea”, a mentionat Fritz pe pagina sa de Facebook, exprimandu-si speranta ca intelepciunea va invinge, iar saptamana viitoare isi va putea prelua mandatul de primar al Timisoarei. (Mara Ion)

Leave a Reply