Actiuni de control pandemic, in Timis! Amenzi de peste 55.000 de lei, in ultimele 24 de ore. “Institutia Prefectului solicita cetatenilor sa respecte normele stabilite de autoritati in perioada starii de alerta”

Institutia Prefectului Judetului Timis ne-a remis un comunicat in care se “radiografiaza” situatia pandemiei de Covid-19, in ultimele 24 de ore, in Timis. Reproducem integral comunicatul.


“Situatia epidemiologica, la nivelul judetului Timis, in contextul pandemiei COVID-19, se prezinta astfel: Numarul de persoane confirmate COVID-19 in ultimele 24 de ore: 160. In cursul zilei de ieri au fost carantinate, in judetul Timis, un numar de 116 persoane si au intrat in izolare 313 persoane.

Timisoara – 84, Buzias -10, Ciacova -3, Faget-1, Jimbolia -1, Recas -7, Becicherecu Mic – 2, Bucovat -2, Comlosu Mare-1, Costeiu – 1,  Dudestii Noi- 3, Dumbravita – 10, Fibis -1,Gavojdia – 8, Ghiroda – 2, Giroc-4, Lenauheim -1, Mosnita Noua -1, Ortisoara -3, Otelec -1, Peciu Nou – 1, Pesac -1, Pischia -1, Racovita – 1, Sacalaz – 1, Sanandrei – 2, Sanmihaiu Roman – 2, Satchinez -1, Topolovatu Mare -1, Tormac -1, Valcani -1, Varias -1.

Numar de teste: 949

In aceasta dimineata, numarul total de persoane internate confirmate COVID-19: 249

Numar persoane internate la ATI : 34

Numarul de cadre medicale confirmate COVID-19 in ultimele 24 de ore: 0

Numarul de anchete epidemiologice finalizate, in ultimele 24 de ore : 72

Numarul de anchete epidemiologice in curs de desfasurare, in ultimele 24 de ore: 88

Numar de decese in ultimele 24 de ore:1

Numar total de decese: 208

Structurile Ministerului Afacerilor Interne si politistii locali au executat, pe raza unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Timis, misiuni privind verificarea respectarii masurilor de catre societatile comerciale si persoanele fizice autorizate, verificarea respectarii masurilor de protectie individuale si respectarea masurii de carantinare de catre persoanelor aflate in locatiile declarate.

Sub autoritatea Institutiei Prefectului, politisti din cadrul I.P.J Timis, politisti de frontiera, jandarmi, pompieri, politisti locali, precum si reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca, Directiei Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Directiei de Sanatate Publica si cei de la Protectia Consumatorului au continuat activitatile de verificare a respectarii normelor legale impuse pe perioada starii de alerta, in zonele aglomerate precum piete, targuri, terase, dar si in mijloacele de transport in comun.

Pe fondul numarului de cazuri de Covid 19 inregistrate, pentru prevenirea si combaterea infectarii cu noul coronavirus, sub autoritatea Institutiei Prefectului, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, impreuna cu jandarmi, politisti locali, precum si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Directiei de Sanatate Publica, Directiei Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Inspectoratului Teritorial de Munca Timis intensifica activitatile de verificare a modului in care se respecta prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, in data de 24 octombrie, au fost desfasurate in sistem integrat, noi actiuni de verificare in zone aglomerate, centre comerciale, piete, targuri si terase, dar si in mijloacele de transport in comun, cu privire la respectarea masurilor impuse in contextul starii de alerta, scopul vizat fiind limitarea si prevenirea raspandirii virusului Sars-Cov-2.

Au fost verificate 181 de societati comerciale, precum si 97 de mijloace de transport, dintre care 41 de mijloace de transport in comun. Totodata, au fost legitimate 757 persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 235 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 55.250 lei.

Recomandam tuturor cetatenilor sa pastreze distantarea fizica, sa poarte masca de protectie in toate spatiile unde este obligatoriu, prevazute de legislatia in vigoare, precum si in mijloacele de transport si sa nu se expuna la riscuri.

Multumim operatorilor economici care au respectat normele de protectie impotriva raspandirii infectiilor cu noul coronavirus, dar si tuturor cetatenilor care au inteles importanta masurilor sanitare.

Actiunile de acest gen continua zilnic in vederea constientizarii privind necesitatea respectarii masurilor de distantare.

Institutia Prefectului Judetul Timis solicita cetatenilor sa respecte normele stabilite de autoritati in perioada starii de alerta, distanta si masurile de igiena stabilite de catre specialisti. Respectati regulile de distantare sociala in cadrul intalnirilor familiale și limitati la maximum orice contact direct cu alte persoane, in afara celor care fac parte din familia restransa!

Evitati zonele aglomerate unde sunteti expuși la contact direct și interactiunea cu un numar mare de persoane, cum ar fi adunarile publice, zone de trafic intens, zonele de recreere, locurile de joaca!

Respectati cu strictete regulile de igiena personala recomandate de autoritati, pentru a va proteja atat pe dumneavoastra cat și pe cei apropiati!

Purtati masca de protectie, astfel incat nasul și gura sa fie acoperite, pentru a va proteja atat pe dumneavoastra cat și pe cei apropiati!

Apelati pentru recomandari și alte informatii linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numarul TELVERDE este o linie telefonica alocata strict pentru informarea cetatenilor. Apelati numarul 112 doar in caz de urgenta.

Va reamintim ca este in functiune și linia telefonica TELVERDE – 0.800.800.165, numar la care puteti sesiza nereguli privind respectarea masurilor stabilite in contextul COVID – 19.

Pentru a veni in sprijinul cetatenilor care au nevoie de informatii sau au sesizari referitoare la infectia cu coronavirus sunt operationalizate urmatoarele numere de telefon:

Directia de Sanatate Publica Timis: 0770850736; 0770849869,

Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiilor Timis: CJCCI – 0770849705 Timis si adresa de email covid.timis@gmail.com”. (I.P.)

Leave a Reply