Emotii pentru Fritz! Un judecator de la Tribunalul Timis s-a autorecuzat in procesul contestarii mandatului noului primar al Timisoarei

Judecarea contestatiilor fata de validarea mandatului lui Dominic Fritz ca primar al Timisoarei a inceput cat se poate de prost pentru cetateanul german care a castigat alegerile locale din 27 septembrie.


In ciuda unei pledoarii sustinuta cu patima doctrinara de catre avocatul Zoltan Nemeth, membru al USR Timis, candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie, unul dintre membrii completului de judecata a decis sa se abtina de la judecarea acestui dosar.

Este vorba despre Titu Birceanu, fostul presedinte al Biroului Electoral Judetean Timis, care a considerat ca nu este compatibil pentru a participa la solutionarea celor trei contestatii.

Acest gest neasteptat survine dupa ce reprezentanta unui ONG, intervenient in proces, a intrebat magistratii daca, la investirea in functii, au jurat pe Constitutia Romaniei sau pe Constitutia Uniunii Europene.

In acest context procesual, intrebare apare superflua, in conditiile in care legislatia UE prevaleaza fata de legislatia nationala, iar Directiva 94/80/CE a Consiliului Uniunii Europene nu permite cetatenilor din alte tari ale UE sa fie alesi sau numiti in functiile de primar si de prefect, ci doar in cea de consilier.

Dupa judecarea abtinerii judecatorului Titu Birceanu, procesul validarii mandatului lui Dominic Fritz ca primar al Timisoarei va reincepe. Vom reveni. (G.I.)

One thought on “Emotii pentru Fritz! Un judecator de la Tribunalul Timis s-a autorecuzat in procesul contestarii mandatului noului primar al Timisoarei

Leave a Reply