Fritz, incoronat la Timisoara! Judecatorii Tribunalului Timis au oferit primul “sceptru” de primar al unui oras din Romania unui cetatean strain

Dupa ce si-au luat un timp de gandire de 24 de ore, care unora li s-a parut o vesnicie, judecatorii care au “arbitrat” validarea lui Dominic Fritz in functia de primar al Timisoarei au decis sa-si puna semnatura pe o autentica premiera romaneasca.


Primul candidat fara cetatenie romana, inscris la alegerile locale doar cu pasaportul, validat in demnitatea publica de primar al unui oras de pe plaiurile mioritice.

Chiar daca nu a indeplinit mai multe conditii de eligibilitate, printre care si cea de domiciliu, iar legislatia europeana stipuleaza ca strainii pot candida doar pentru un mandat in consiliul local.

“Respinge cererea de sesizare a Curtii Constitutionale. Respinge apelul formulat de apelantii Petrescu Calin Narcis, Popescu Adrian si Monica Harmanescu impotriva incheierii civile nr. 10.675/15.10.2020. Cu recurs in 48 de ore de la pronuntare. Cererea se va depune la Tribunalul Timis. Definitiva in ceea ce priveste solutia asupra apelului”, se mentioneaza in solutia 296/2020.

Dupa aceasta decizie a Tribunalului Timis, unii experti in drept constitutional se intreaba daca, nu cumva, instantele de judecata au redevenit campul tactic al baietilor cu ochi albastri, cata vreme validarea lui Dominic Fritz in functia de primar al Timisoarei ridica serioase semne de intrebare.

“Justitia este subjugata si controlata!”, a rabufnit unul dintre cei care se asteptau ca instanta condusa de unul dintre cei mai nonconformisti judecatori din Romania sa aiba mai mult curaj si sa aplice legea…

Spre exemplu, in 2016, toti candidatii propusi de PMP in diaspora au fost respinsi de Biroul Electoral Central, din cauza ca de la dosare lipseau cartile de identitate.

“Majoritatea aveau pasaport CRDS, care nu poate fi prezentat in locul cartii de identitate”, au precizat, la vremea respectiva, reprezentantii BEC. Iata ca, in cazul lui Dominic Fritz, pasaportul german a fost suficient pentru a candida la Primaria Timisoarei, iar judecatorii sa-i si ofere “sceptrul” autoritatii edilitare asupra capitalei Banatului… (G.I.)

Leave a Reply