Un afacerist care a incercat sa mituiasca un politist de la BCCO si un procuror, arestat preventiv! 15.000 de euro pentru clasarea unui dosar penal

Cercetat penal intr-un dosar de proxenetism, un om de afaceri din Dej a fost arestat preventiv pe 30 de zile de Tribunalul Cluj, dupa ce ar fi incercat sa-i mituiasca pe anchetatori pentru a scapa de acuzatii.


Suma oferita de Calin Man pentru clasarea dosarului a fost de 15.000 de euro, dupa o discutie cu un politist judiciarist de la BCCO Cluj.

Potrivit clujust.ro, oameni din anturajul lui Man au dezvaluit ca, de fapt, afacerea a fost propusa de un politist pe nume Vlad, de la BCCO Cluj, si ca omul de afaceri ar fi avut incredere in el. De asemenea, acestia sustin ca in redarea interceptarilor ambientale dintre cei doi apare clar doar ce spune Man, iar in dreptul politistului apare des ”neinteligibil”.

Surse judiciare precizeaza ca politistul de la BCCO a formulat denunt in urma cu aproximativ o luna.

”In perioada septembrie – 20 octombrie 2020, inculpatul, fata de care era dispusa masura controlului judiciar intr-un dosar penal in care era cercetat pentru proxenetism, ar fi  promis ofiterului de politie care-l ancheta suma  de 15.000 euro din care o parte ar fi urmat sa ajunga la procuror pentru ca in schimb sa obtina clasarii in dosarul mentionat”, au precizat reprezentantii DNA.

Calin Man detine o firma de constructii, iar presa a scris ca este un apropiat al fostului sef al Politiei Dej, Alin Campean.

Man a fost sustinut la Tribunal chiar de femeia care, in dosarul de proxenetism, apare ca ar fi mers la produs in strainatate pentru el. Avocatii lui Calin Man au anuntat ca vor contesta masura arestului preventiv. (V.E.)

Leave a Reply