Amenda pentru nepurtarea mastii, anulata de Judecatoria Timisoara! VEZI cum a reactionat politistul cand i s-a reprosat ca nici el nu poarta masca, oferind judecatorilor motivul nulitatii absolute a procesului-verbal

In ciuda eforturilor autoritatilor de a impune purtarea mastilor anti-Covid, se pare ca respectarea restrictiilor este anevoioasa si pentru cei pusi sa aplice legea. In acest context, Judecatoria Timisoara a decis anularea unei sanctiuni primite de un sofer in incinta unei benzinarii, dupa ce a fost prins de un politist de la Rutiera ca nu poarta masca.


Incidentul s-a petrecut in data de 27 iunie 2020, la benzinaria Petrom din zona Caii Sagului, unde soferul a oprit sa alimenteze. Cand a intrat in incinta statiei pentru a achita combustibilul, dupa nici 4 secunde, si-a dat seama ca nu are masca de protectie si a iesit in graba, pentru a-si lua obiectul din masina.

A fost interceptat, la usa, de agentul S.A., de la Serviciul Rutier Timis, care, nici una, nici doua, l-a sanctionat pentru nepurtarea mastii. I-a aplicat o amenda de 250 de lei, din care contravenientul trebuia sa achite jumatate.

Situatia a degenerat, dupa ce soferul i-a atras atentia politistului ca nici el nu poarta masca de protectie, nici manusi, si ca ar dori sa consemneze acest lucru la mentiuni. In acel moment, omul legii s-a enervat si a modificat cuantumul amenzii din procesul verbal, adaugand cate un 0 la fiecare suma.

“Ca raspuns, domnul S.A. i-a modificat suma contraventiei de la 250, respectiv 125 lei, in suma de 2.500, respectiv 1.250 lei,  adaugand pur si simplu o cifra 0 la capatul fiecarui numar deja scris pe actul prezentat petentului spre luare la cunostinta”, se mentioneaza in motivarea instantei.

In sentinta din 14 octombrie a Judecatoriei Timisoara se mai arata ca procesul-verbal este lovit de nulitate.

”Instanta, din oficiu, constata ca procesul-verbal este lovit de nulitate absoluta, ca urmare a faptului ca agentul constatator a mentionat in cuprinsul sau ca jumatate din minimul prevazut de lege pentru contraventia retinuta in sarcina petentului, cu privire la care acesta si-a recunoscut vinovatia in cuprinsul plangerii, este de 1.250 lei, in loc de 250 lei cum este legal.

Instanta retine ca prin mentionarea nelegala a unei sume diferite de jumatate din minimul amenzii prevazute de lege pentru contraventia retinuta in sarcina petentului, acestuia i s-a produs o vatamare care nu poate fi inlaturata decat prin anularea procesului verbal, acesta pierzand practic dreptul de a achita jumatate din minimul amenzii prevazute de lege, respectiv suma de 250 lei”. Hotararea este definitiva. (G.I.)

7 thoughts on “Amenda pentru nepurtarea mastii, anulata de Judecatoria Timisoara! VEZI cum a reactionat politistul cand i s-a reprosat ca nici el nu poarta masca, oferind judecatorilor motivul nulitatii absolute a procesului-verbal

  1. Legea 55/2020 –Art. 69. – (1) Contravenientul poate achita, in termen de cel mult 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal, jumatate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator pentru contraventiile prevazute de lege.
    (2) Sumele provenite din amenzile aplicate pentru contraventiile prevazute de prezenta lege se fac venit integral la bugetul de stat.

    P.s. Foarte bun Judecatorul

  2. Ma gandesc ca e Serrgiu Andoni de la rutiera ca ala aplica legea dupa bunul lui plac . Cica generatia tanara = viitorul … cui ? habar nu au analfabeti functiomali , cum dracu sa scri din burta valoarea amenzi ? mare prost.

  3. Din păcate doar în politie mai exista profesioniști, rușine acelor judecători care fără sa citească legea 55 din 2020 au anulat amenda. Sergiu ai nota zece

  4. Doar că judecătorul a uitat să citească în continuare articolul 69 din legea 55/2020, care reprezintă o excepție de la prevederile OG2/2002.
    (1) Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator pentru contravențiile prevăzute de lege.

  5. Bravo profesionistilor de la rutiera , judecatorii clar habar nu au de lege și de aplicarea ei , propun sa le ia locul Mocioalca cu Sergiu -sau cum se numesc – și nu numai , sa fie si avocati si procurori , ce mai ei sa centreze si ei sa dea cu capul , sunt de o probitate morala si profesionala iesita din comun . Si sa se eticheteze amandoi cu cate un zero , dar barat , daca tot il folosesc .

  6. @Anamaria, ai grija sa nu faci infarct … commentul de mai sus e doar can can , ptr a se oftica …

Leave a Reply