Directorul adjunct al Autoritatii Rutiere Romane (ARR), cercetat penal de procurorii DNA. Este acuzat ca nu a parasit functia, desi era condamnat la inchisoare intr-un dosar de coruptie

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au inceput urmarirea penala fata de Alin Tucmeanu, directorul adjunct la Autoritatea Rutiera Romana, și l-au pus sub controlul judiciar pentru 60 de zile, acuzandu-l de comiterea infractiunii de neexecutare a sanctiunilor penale, potrivit unui comunicat al institutiei.


In mai 2019, Alin Tucmeanu a sustinut ca va demisiona din functie in momentul in care va primi hotararea motivata de la instanta care l-a condamnat definitiv la inceputul lunii aprilie, insa demisia sa nu a mai venit, iar sefa institutiei a “uitat” sa-l elibereze din functie.

De altfel, in acelasi dosar, procurorii DNA au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Aurelia Surulescu, director general al Autoritatii Rutiere Romane, pentru abuz in serviciu.

Procurorii il acuza pe Tucmeanu ca nu a parasit functia, deși a fost condamnat definitiv pentru coruptie in alt dosar.

In aprilie 2019, judecatorii Curtii de Apel București l-au condamnat definitiv pe Tucmeanu Alin Iulian, pentru savarșirea infractiunii de complicitate la dare de mita, la o pedeapsa de 2 ani și 6 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioada de 4 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat și de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public.

Procurorii arata ca, deși a luat la cunostinta sentinta definitiva, Alin Tucmeanu a continuat sa exercite functia de conducere in care fusese numit prin deciziile conducerii Autoritatii Rutiere Romane, nefacand niciun demers in vederea incetarii acestei situatii juridice.

DNA arata ca cea care l-ar fi mentinut in functie a fost Aurelia Surulescu, care, in calitate de director general al A.R.R., ar fi incalcat cu intentie dispozitiile prevazute in Codul Muncii și nu ar fi constatat, prin decizie, in termenul legal, incetarea de drept a contractului de munca pe care inculpatul Tucmeanu Alin Iulian il avea incheiat cu institutia publica pe motiv de condamnare penala. (V.E.)

Leave a Reply