Directorul SC “Piete” SA Timisoara critica decizia guvernului PNL de a inchide pietele si oboarele! “O lovitura devastatoare pentru micii producatori agricoli!”

Directorul SC Piete SA Timisoara, Ionut Nasleu (foto 2), a criticat decizia guvernului PNL de a inchide pietele agroindustriale – masura inclusa in pachetul carantinarii partiale a Romaniei, care intra in vigoare de luni, 9 noiembrie -, anuntand ca va incerca sa le tina deschise, cu orice risc.


In opinia sa, inchiderea pietelor este o masura devastatoare pentru fermieri si micii producatori agricoli, care nu vor mai avea unde sa-si vanda marfa.

“Cum sa inchizi pietele, cand micii producatori agricoli, care au muncit tot anul pentru recolta de toamna, au cea mai mare nevoie de spatiile comerciale unde sa-si vanda produsele. Efectiv, ii distrugi! Unii au luat bani de la banca, au rate, ce vor face?

Guvernul inchide pietele, dar nu vine cu vreo alternativa la problemele oamenilor. Nu cred ca in pietele agroalimentare se raspandeste coronavirusul mai mult decat in supermarketuri, este o discriminare in dauna romanilor… Mai mult, mi s-a recomandat sa inchid pietele de maine, in conditiile in care hotararea intra in vigoare de luni. Ceea ce n-o sa fac… Voi tine pietele deschise cu orice risc, pot sa ma dea afara!”, ne-a declarat Ionut Nasleu, care, recent a fost exclus din PNL, dupa un exces al libertatii de expresie, iar noul primar al Timisoarei, Dominic Fritz, i-a cerut demisia.

“Nu o sa-mi dau demisia, acuma, cand pietele trec printr-o perioada dificila si este nevoie de continuitate manageriala. Nimeni nu spune ca, din cauza pandemiei, peste 40 % dintre cei care au spatii inchiriate in piete au plecat. In ciuda acestor probleme, primaria nu ne-a micsorat redeventele, dimpotriva, ne-a incasat totul, la zi, chiar si penalitatile”, mai spune Ionut Nasleu, cu precizarea ca functia de la piete nu i-a dat-o Fritz, ca sa-i ceara sa plece, ci a castigat-o prin concurs si mai are 3 ani de mandat. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply