Ajutor umanitar de urgenta pentru Timis! Prefectul Liliana Onet a solicitat de la guvern si a obtinut 6 constructii modulare (containere) pentru Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes” Timisoara

Prefectul Liliana Onet a convocat, ieri, sedinta Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, in cadrul careia s-a luat Hotararea privind solicitarea unui ajutor umanitar de urgenta, prin distribuirea unor constructii usoare din elemente modulare (containere) de la Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale, in contextul epidemiologic generat de noul coronavirus SARS-Cov-2.


Astfel, s-a solicitat un ajutor umanitar de urgenta prin distribuirea a 6 constructii usoare din elemente modulate (containere) si 6 paturi aferente de la Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale, pentru a fi distribuite gratuit Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes” Timisoara.

Constructiile modulate sunt necesare pentru organizarea unei zone de triere a bolnavilor COVID – 19 cu simptome severe. Zona de triaj va fi organizata din 6 module de inregistrare/testare/analiza/triaj.

Dupa adoptarea Hotararii, prefectul Liliana Onet a facut demersurile necesare pentru ca aceste constructii modulare sa ajunga la spitalul timisorean. Astfel  a transmis o solicitare pentru obtinerea constructiilor modulare de la Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Solicitarea a fost transmisa, apoi, primului-ministru Ludovic Orban, care a aprobat-o.

Luni, 9 noiembrie, la ora 11, constructiile modulare vor ajunge la Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes” Timisoara. (I.P.)

 

Leave a Reply