Politistul Valer Kovacs anunta ca pistolul Carpati a devenit istorie. “Am intrat in posesia unui Beretta PX4 Storm cu doua incarcatoare pline!”

La doar cateva zile dupa ce instantele de judecata i-au anulat toate sanctiunile abuzive primite de la conducerea IPJ Timis, inclusiv cea referitoare la retragerea permisului de port-arma, agentul de politie Valer Kovacs a avut o mare surpriza.


Una la care nici nu visa in ultimii ani, cand, in calitatea sa de lider de sindicat la SNNPC si, ulterior, la DECUS, a tot vorbit despre dotarea precara a politistilor, despre anacronicele pistolete Carpati.

In sfarsit, a venit ziua providentiala in care i s-a repartizat un Beretta PX4 Storm, o arma moderna, pe care, spune politistul, o va folosi, daca va fi nevoie, la salvarea de vieti, nicidecum la curmarea de vieti.

Anuntul entuziast a fost facut pe pagina sa de Facebook si, pana la acest moment, a adunat zeci de comentarii despre speranta si implinirea profesionala.

Astazi 05.11.2020 este ziua care nu credeam ca va veni. Astazi am intrat in posesia unui pistol Beretta PX4 Storm cu doua incarcatoare pline. Dumnezeu sa imi dea puterea necesara, sa folosesc aceasta arma de foc la salvarea vietilor puse in pericol, nicidecum la curmarea vietii.

Politia Romana a evoluat dupa multi ani de stagnare, dupa o lunga “hibernare” datorata conducerii incompetente care nu a vrut sa evoluam. Un lucru bun, un lucru extraordinar.

Cetatenii acestei tari cand au viata pusa in pericol, trebuie sa stie ca cineva va fi capabil sa intervina cu o dotare ca la carte, cu o pregatire buna, cu niste arme care nu se blocheaza.

Mai sunt multe de facut, dar, este un pas mare care trebuia facut demult. Incet, incet vom avea o “politie ca afara” asa cum isi doresc toti. O politie moderna, cu alta mentalitate, o politie respectata, o politie aproape de toti.

Oamenii trebuie sa vada in noi un sprijin de nadejde, nicidecum o “sperietoare” care da amenzi.

Sunt convins ca vom fi o politie aproape de oameni.Suntem pe drumul cel bun.

DUMNEZEU SA NE AJUTE PE TOTI”. (G.I.)

Leave a Reply