O importanta piata din Capitala refuza sa-si inchida portile! “S-au asigurat trasee de circulatie, pastrarea distantei si o siguranta suficient de mare, incat sa putem pastra piata deschisa”

Desi autoritatile statului au anuntat ca, de luni, 9 noiembrie, pietele si oboarele se inchid, urmand ca producatorii sa-si vanda marfa doar in pietele agroalimentare aflate in aer liber, primarul unui sector din Bucuresti a anuntat ca aceasta masura pandemica nu va fi aplicata si in cazul Pietei Obor.


Mihaiu a precizat ca s-au asigurat toate conditiile pentru respectarea regulilor sanitare si a distantarii, astfel ca Directia de Sanatate Publica si-a dat acordul pentru ca una dintre cele mai moderne piate agroalimentare din Capitala sa ramana deschisa.

Piata Obor a dat dovada de solidaritate in ultimele trei zile. Efortul depus de toti cei implicati a fost incununat cu succes. Azi, doamna directoare a Directiei de Sanatate Publica Bucuresti, Oana Niculescu, a facut o vizita in piata noastra. Masurile implementate in ultimele zile au asigurat trasee de circulatie mai libere si ordonate, pastrarea distantei si o siguranta suficient de mare incat sa putem pastra Piata Obor deschisa.

Peretii din hala noua sunt de azi ridicati. Politia Locala si Nationala patruleaza regulat prin toate zonele din piata. Comerciantii ii atentioneaza si ei pe clientii care mai incalca uneori regulile. Se lucreaza in continuare la largirea intrarilor catre platforma de la Piata Obor. S-a dovedit ca se poate. Si va trebui sa depunem acest efort impreuna in fiecare zi, pentru sanatatea tuturor”, a transmis Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2 a postat pe contul sau de Facebook imagini din Piata Obor. „Ce mai impresionat cel mai mult in aceasta poveste e ca atunci cand povestea parea ca nu se va putea rezolva in favoarea lor, majoritatea celor din piata au fost foarte intelegatori. Erau dispusi sa isi mute toata marfa afara peste noapte, sa suporte frigul, sa faca orice era nevoie ca sa continuam in conditii de siguranta.

Nu exista o lupta romani contra romani in aceasta criza. E doar o lipsa de comunicare. Prin dialog s-a demonstrat ca se pot gasi solutii. Haideti sa fim impreuna responsabili! Purtam masca, pastram distanta si ne respectam semenii”, a scris Radu Mihaiu. (G.G.)

Leave a Reply