Presedinta Tribunalului Timis, atac naucitor la ministrul Justitiei si la Klaus Iohannis! “Ne vindem pe un pumn de margele, iar daca stapanul pluseaza cu o sapca, s-a scos…”

Aflata spre final de mandat la conducerea Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu devine tot mai virulenta la adresa actualelor autoritati ale statului, chiar daca risca incalcarea obligatiei de rezerva si o eventuala actiune disciplinara din partea Inspectiei Judiciare.


In ultimul mesaj catre natiune, lanst in urma cu cateva zile, Adriana Stoicescu explica de ce nu este de acord cu digitalizarea justitiei, desi acest proiect futurist da bine pe la intalnirile de la ambasade.

“Anuntat cu o zi inainte IT ca ai a doua zi nevoie de videconferinta cu 5 penitenciare. Anuntat penitenciarele. Bietii oameni care raspund de organizare incep sa negocieze cu tine ora la care sa intri in direct, pentru ca nu esti singura instanta care are un detinut de audiat.

Dupa indelungi negocieri fixezi, de comun acord cu toate celelalte institutii, ora fatidica. La momentul cu pricina, evident, nu poti intra in legatura cu toti, pentru ca…din cauza de … STS. Cand in final obtii rezultatul dorit, iti apar pe ecran niste masti, dotate vag cu ochi. Nu auzi nimic. Apoi ti se pare ca auzi, dar nu intelegi. Omul isi spune povestea, tu incerci sa il intrebi una, alta, el nu te aude, intervine gardianul care isi da si el cu parerea si, final apoteotic, se intrerupe legatura. Justitie, nene, nu gluma”, spune Adriana Stoicescu.

In tot acest timp, personalul instantelor se imbolnaveste, din cauza contactului cu persoane purtatoare de Covid-19. Pana in prezent, la Tribunalul Timis au fost patru cazuri.

“Dar, nu-i asa, ne perindam pe la ambasade sa dam asigurari ca SIIJ va fi desfiintata, ca lupta anticoruptie va avea motoarele turate din nou, iar juzii incomozi vor fi adusi pe calea cea dreapta in curand. Ministerul Justitiei este al justitiei paralele, nu al nostru, in mod cert”, acuza presedinta Tribunalului Timis, cu aluzie directa la Catalin Predoiu, ministrul Justitiei.

De altfel, intr-un alt mesaj postat, ieri, pe Facebook, judecatoarea Adriana Stoicescu isi dezvaluie si atitudinea profund antiprezidentiala.

“Indiferent cata scoala avem, indiferent cate diplome inramate agatam “pa” pereti, chintesenta fiintei noastre este pupincurismul. Obedienti si lingusitori, ne vindem pe un pumn de margele de sticla, second hand, dar frumos colorate… Iar daca stapanul pluseaza cu o sapca, s-a scos… Slugi perfecte. Asta suntem”… (G.I.)

One thought on “Presedinta Tribunalului Timis, atac naucitor la ministrul Justitiei si la Klaus Iohannis! “Ne vindem pe un pumn de margele, iar daca stapanul pluseaza cu o sapca, s-a scos…”

  1. Iar ne scrie duamna, intre doua partide amoroase cu “mascatii” de la penitenciar. De.. are si dansa afinitati pentru tinerii in uniforma.

Leave a Reply