Protest spontan al comerciantilor care detin mese inchiriate in Piata Iosefin din Timisoara, dupa inchiderea “pandemica” a pietei

Mai multi comercianti care detin tarabe inchiriate in Piata Iosefin din Timisoara, platind taxe lunare pentru a-si vinde produsele, s-au revoltat, luni dimineata, cand au venit la “serviciu” si au gasit cladirea pietei inchisa.


Oamenii nu intelegeau de ce nu li se permite accesul la tarabele din piata, unde aveau si marfurile, in conditiile in care sunt cu plata chiriei la zi. In zadar li s-a explicat de catre politistii locali sositi la fata locului ca, de astazi, au intrat in vigoare o serie de restrictii Covid-19, care includ si inchiderea pietelor.

La fata locului a fost chemat si directorului SC Piete SA Timisoara, Ionut Nasleu, care, pentru a dezamorsa scandalul, le-a promis comerciantilor ca, in cel mai scurt timp, problema lor va fi rezolvata.

“Cand am ajuns in Iosefin, comerciantii se pregateau sa mearga la primarie si la prefectura pentru a cere redeschiderea pietei, mai cu seama ca marfurile lor erau sub lacat, sub tarabe. Le-am explicat ca nu e de vina primaria sau prefectura, ca este vorba despre o hotarare de guvern emisa in plina stare de alerta. Pentru a dezamorsa situatia, le-am promis ca, in cel mai scurt timp, fiecare va avea la dispozitie o casuta, de unde sa-si vanda marfa”, ne-a declarat Ionut Nasleu.

Potrivit informatiilor primite de la directorul pietelor, comerciantii revoltati nu sunt cei din hala de carne si branzeturi, pentru care s-au gasit, deja, solutii, ci cei care vand flori, obiecte de fierarie si alte marfuri de sezon, specifice sarbatorilor de iarna. (G.G.)

Leave a Reply