Solutia ingenioasa gasita de primarul Timisoarei pentru ca pietele inchise sa ramana deschise cumparatorilor. Casutele de Craciun, transformate “tarabe” frigorifice pentru lapte si carne

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a anuntat, duminica seara, ca in urma unei discutii cu factorii locali responsabili, ca a gasit solutii pentru ca toate pietele agroalimentare din oras sa ramana la dispozitia publicului si dupa intrarea in vigoare a restrictiilor pandemice impuse de autoritati.


„Am gasit solutii sa tinem toate pietele deschise, pentru ca timisorenii sa aiba produse proaspete cat mai aproape de casa. Mi-as fi dorit sa lucram mai degraba la reguli si proceduri mai sigure pentru pietele agroalimentare in spatii inchise si la respectarea acestor reguli. Dar acum, pentru ca exista o hotarare de Guvern care inchide pietele din spatiile inchise, de luni, nu avem incotro si trebuie sa ne adaptam”, arata edilul intr-o postare pe Facebook.

Primarul si echipa Centrului Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Primariei Timisoara, impreuna cu directorul SC Piete SA si cu Politia Locala, au lucrat pentru a gasi solutii pentru Piata Iosefin, care functioneaza integral intr-un spatiu inchis, dar si pentru halele de carne si lactate din alte sase piete ale orasului, respectiv Badea Cartan, Doina, Lipovei, 700, Giroc si Dacia.

In cazul Pietei Iosefin, producatorii vor fi mutati in parcarea din fata pietei, unde va fi improvizata o piata volanta, urmand ca circulatia sa se inchida intre Bulevardul Regele Carol I si Splaiul Tudor Vladimirescu.

Pentru comerciantii de carne si lactate din toate pietele mentionate, a inceput montarea casutelor din lemn folosite la targurile de Craciun si de Pasti in Piata Badea Cartan si Piata 700.

In acest fel, spune primarul, toti producatorii si comerciantii din pietele agroalimentare din Timisoara isi vor putea vinde produsele, in continuare, iar riveranii vor avea acces la marfuri proaspete. (G.G.)

Leave a Reply