EXCLUSIV. Elevii scolilor de soferi care provin din localitatile din Timis aflate in carantina, “interzisi” la examenul pentru obtinerea permisului de conducere. VEZI explicatiile comisarului sef Dinu Leiba

Veste nu tocmai buna pentru candidatii scolilor de soferi din Timis care, in perioada urmatoare, erau programati sa sustina examenul pentru obtinerea permisului de conducere.


Din cauza noilor restrictii Covid-19, care au incus si carantinarea unor localitati, majoritatea din proximitatea Timisoarei, la nivelul Serviciului Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din cadrul Prefecturii Timis s-a decis ca toti candidatii care-si au domiciliul sau resedinta intr-una dintre localitatile aflate in carantinate din judet sa fie reprogramati.

Este vorba despre Sannicolau Mare, Ciacova (cu satele apartinatoare Macedonia, Cebza si Petroman), Ghiroda, (fara Giarmata Vii), Dudestii Noi, Dumbravita, Becicherecu Mic, Fibis, Pesac, Giroc (cu sat apartinator Chisoda), Mosnita Noua (cu satele apartinatoare Mosnita Veche, Albina, Urseni si Rudicica). Masura are la baza hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis prin care s-a dispus carantinarea celor 10 localitati, ne-a explicat seful Serviciului Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, comisarul sef Dinu Leiba.

“Candidatii din localitatile carantinate, care erau programati sa sustina examenul pentru obtinerea permisului auto, vor fi reprogramati din oficiu. Deocamdata, nu pot veni in Timisoara pentru examimare, in conditiile in care pe acea declaratie pe proprie raspundere nu exista mentionata si aceasta activitate.

Stiu ca aceasta masura i-a revoltat pe unii, nerabdatori sa obtina permisul auto, insa trebuie sa inteleaga ca vin dintr-o zona de risc, iar examinatorii nu pot fi expusi la potentiale infectari. Am avut situatii ciudate, cu persoane din Dumbravita care mi-au spus – peste drum de mine e Timisoara. Nu avem ce face…

Ganditi-va ca un politist examinator trebuie sa stea langa candidat 25 de minute. Nu-i pot expune pe oamenii mei, si asa suntem putini, asta ne-ar mai trebui, sa se imbolnaveasca unii si sa lipseasca 14 zile. Nu e ca la buletine sau pasapoarte, unde contactul cu cetateanul este de cateva minute. Imediat dupa ridicarea carantinei, candidatii vor fi reprogramati peste rand”, ne-a declarat comisarul sef Dinu Leiba.

Deocamdata, nu se stie daca aceasta masura care-i afecteaza pe candidatii scolilor de soferi se mai aplica si in alte judete din tara. Reamintim ca, din cauza pandemiei si a starii de urgenta, in perioada 17 martie – 2 iunie, examinarile pentru proba practica de obtinere a permisului de conducere au fost suspendate. (G.I.)

Leave a Reply