La cererea PSD, sloganul de campanie al USR-PLUS a fost interzis de judecatori! “O Romania fara hotie, un mesaj defaimator care induce in eroare electoratul”

Sloganul electoral al aliantei USR-PLUS, “O Romanie fara hotie”, a fost interzis de membrii Biroului Electoral Judetean Dambovita, dupa ce organizatia PSD din acest judet a reclamat ca acest mesaj de campanie ii defaimeaza pe ceilalti competitori electorali.


In motivarea deciziei, reprezentantii BEJ Dambovita au mentionat ca sloganul in discutie induce in eroare electoratul si adauga celorlalti competitori, de la alegerile din 6 decembrie, o eticheta de persoane care incalca sau favorizeaza incalcarea legii penale.

“Transmiterea in spatiul public in timpul campaniei electorale a unor mesaje de natura celui mentionat in sesizare, respectiv ”O Romanie fara hotie”, pe acelasi afis pe care apare indemnul de a vota Alianta USR PLUS, prezinta un pronuntat caracter defaimator, intrucat este de natura a induce in eroare electoratul, transmitand in mod indirect ideea ca restul competitorilor electorali ar agrea o situatie contrara mesajului din slogan, in sensul ca acestia ar favoriza incalcarea legii penale”, arata Biroul Electoral Dambovita in motivarea deciziei.

Mai mult, magistratii Biroului Electoral Dambovita sustin ca utilizarea sloganului ”O Romania fara hotie” afecteaza libertatea de alegere. ”Utilizarea unui astfel de slogan poate conduce la afectarea libertatii alegatorilor de a-si forma o opinie proprie asupra competitorilor electorali si asupra materialului politic promovat de fiecare dintre acestia, ceea ce are un potential serios de a influenta modalitatea de exercitare a dreptului de vot, si, implicit, rezultatul alegerilor”.

Decizia BEJ Dambovita poate fi atacata in 48 de ore de la pronuntare, decizia finala apartinand Biroului Electoral Central.

Pana la o decizie finala in privinta mesajului “O Romanie fara hotie”, USR-PLUS a anuntat, vineri, pe Facebook ca va folosi un slogan adaptat. „O Romanie fara chestia aia”, este sloganul afisat de USR-PLUS, cu precizarea „Stiti voi”… (Mara Ion)

Leave a Reply