BREAKING. Tragedie la Spitalul Judetean Neamt! 7 pacienti internati la Sectia ATI au decedat, iar alti 2 sunt in stare grava, in urma unui incendiu UPDATE Numarul deceselor a ajuns la 10

Sapte bolnavi de coronavirus internati la Sectia ATI a Spitalului Judetean Neamt au murit, sambata seara, in urma unui incendiu violent care a cuprins etajul doi al cladirii in care se afla unitatea spitaliceasca. Victimele sunt pacienti care erau intubati si imobilizati la pat.


Din cauza ca incendiul se manifesta cu flacara deschisa si degajare mare de fum, pompierii de la ISU au activat Planul Rosu de Interventie si au intervenit cu 5 autospeciale de stingere, 1 autoscara si 23 de subofiteri.

„Incendiul a fost localizat lichidat in cel mai scurt timp. Din pacate in urma acestui incendiu s-au inregistrat si victime, mai exact sapte persoane au decedat in urma acestui incendiu, care erau internate in sectia ATI.

Nu mai sunt persoane incarcertate. Se lucreaza pentru evacuarea tuturor persoanelor care ar putea fi afectate ca urmare a producerii acestui incendiu. Apelul a fost primit in jurul orei 19. Nu stiu sa va dau detalii despre numarul persoanelor care au fost internate sau cate au fost evacuate. Probabil necesita ingrijiri medicale persoanele afectate de fum. Se fac cercetari pentru a stabili cauza incendiului”, a declarat Irina Popa, purtatoarea de cuvant al ISU Neamt. Dupa lichidarea incndiului, pentru identificarea si evacuarea eventualelor victime, s-au constituit echipe de cautare-salvare.

Potrivit unui comunicat de presa emis de conducerea spitalului, in cele doua saloane ale Sectiei ATI erau internate 16 pacienti. Dintre acestia, 7 pacienti au decedat. Totodata, sunt doi raniti in stare grava, dintre care unul este medic. Deocamdata, nu se cunoaste cauza izbucnirii flacarilor. (V.E.)

UPDATE: Pana la ora 20.35, erau confirmati 10 pacienți morti, iar alte sapte persoane, inclusiv medicul de garda, sunt in stare critica. Ranitii sunt transferati la Iasi.

Leave a Reply