Vid de putere intr-un oras din Banat! Mandatul noului primar, invalidat, secretarul primariei are Covid-19, constituirea noului consiliu local, amanata

Administratia orasului banatean Moldova Noua este paralizata, in prag de iarna, dupa ce Biroul Electoral Central a decis invalidarea alegerilor pentru functia de primar. Mai mult, secretarul primariei a fost testat pozitiv cu Covid-19, iar constituirea noului consiliu local a fost amanata pana cand va fi cunoscut numele viitorului primar.


Aceasta situatie dificila pentru locuitorii din Moldova Noua pare sa se prelungeasca, in conditiile in care Judecatoria Resita a decis ca, pana nu se solutioneaza dosarul privind Hotararea BEC de reluare a alegerilor la Moldova Noua, nu se valideaza niciun mandat, nici de primar, nici de consilier local.

Reamintim ca, desi a castigat alegerile cu un procent de 48,42 %, candidatul PSD-Pro Romania Adrian Constantin Torma nu a fost investit in functia de primar, intrucat Biroul Electoral Centrala a decis anularea rezultatelor de la urne si reluarea scrutinului.

Decizia BEC a fost provocata de PNL Caras-Severin, care a reclamat fraudarea procesului electoral in 11 sectii de votare din localitate, dar si faptul ca Adrian Constantin Torma, candidatul PSD pentru functia de primar, a intrat ilegal in cursa electorala, intrucat candidatura sa fusese respinsa prin decizie judecatoreasca.

Desi Moldova Noua nu are primar, secretar si nici consiliu local, prefectul Cristian Gafu sustine ca in primarie mai sunt persoane cu drept de semnatura, iar administratia nu va fi complet paralizata. (Mara Ion)

 

Leave a Reply