Imparatul in trening! Mircea Dinescu, atac devastator la mogulul de presa Cristian Tudor Popescu. Poetul dezvaluie “maruntisul” cu care s-a ales CTP, in urma privatizarii ziarului Scanteia

Conflictul ideologic dintre jurnalistul Cristian Tudor Popescu si scriitorul dizident Mircea Dinescu, aflat de mai mult timp in stare latenta, a izbucnit cu putere, in ultimele zile. Atacurile publice de o parte si de cealalta au fost declansate de Cristian Tudor Popescu, care a avut o reactie dura, dupa ce Mircea Dinescu a recitat un text cu tenta xenofoba la adresa lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban si Raed Arafat, referitor la inchiderea pietelor.


“Pot sa spun ca il stiu pe Mircea Dinescu, nu ca il cunosc. Am fost asociati vreme de un an la «Gandul», dar un contact omenesc, sufletesc, dincolo de discutiile privind ziarul, nu am avut niciodata.

La despartire, am spus doar atat: «Nu fac parte din filmul in care joaca Mircea Dinescu». Sunt ani putrezi de cand nu mai am nicio legatura cu el. Si nici nu ne vom mai intalni in aceasta viata”, spune, printre altele, Cristian Tudor Popescu.

Dupa cum era de asteptat, Mircea Dinescu nu a ramas dator si, intr-un mesaj video pe care l-a postat pe contul sau de Facebook, face dezvaluiri uluitoare despre fostul sau partener de afaceri.

“Asociati fiind la ziarul Gandul, m-a invitat o singura data la el acasa, conducand ca un masochist o Dacie ponosita, pe langa care treceau in tromba tot felul de masini bengoase, pana am ajuns am observat cum isi incarca bateriile cu ura luptei de clasa.

In casuta lui de creatie mi-a aratat templul lui subteran unde-si elaboreaza blestemele. Tragand un chepeng am coborat pe o scara de fier beton intr-o caverna cu o masa mizera la care geniul pustiu si sarac isi producea veninul”, a relatat Mircea Dinescu. Tirada la adresa fostului sau asociat contine si o dezvaluire in premiera: cu cati bani s-a ales CTP dupa privatizarea organului de presa al PCR, ziarul Scanteia.

“Daca nu l-as fi vazut depunand un maruntis ramas de pe urma privatizarii a ziarului Scanteia in valoare de vreo 300.000 de dolari, ca sa devina actionarul majoritar al jurnalului Gandul,  poate ca i-as fi plans de mila. Mi-am pastrat insa lacrimile pentru un bine care cu greu obtinusem un imprumut  pentru 20% din acea afacere de publicisti miopi.

Atunci mi-am dat seama ca eu sunt proletarul si el imparatul in trening, care practica eliminarea ca pe un hobby dupa orele de tenis. I-as recomanda ca mult mai sanatos ar fi sa se desparta de sine insusi fiindca de mine se poate considera despartit inca de la nastere”, este mesajul sfichiuitor transmis de Mircea Dinescu. (Eva Theordorescu)

Leave a Reply