“Noi, cei de la Pro Romania, nu lasam pe nimeni in urma” (P) Interviu cu Adrian Pau, candidat Pro Romania Timis la Camera Deputatilor

Domnule deputat, ne apropiem de ziua alegerilor parlamentare. Ce isi propune Pro Romania Timis la acest scrutin electoral?


  • In primul rand, cred ca trebuie sa vorbim despre contextul in care au loc aceste alegeri, care mi se pare unul nepotrivit.

Ca sa fiu mai explicit: acest guvern incompetent sacrifica totul pe perioada pandemiei – scoli, HORECA, teatre, cinematografe, piete si asa mai departe – dar ne spune ca este in regula sa facem campanie electorala. Asta dovedeste, cred eu, ca actualii guvernanti nu sunt interesati decat de putere, iar sanatatea romanilor este pusa intr-un plan secundar.

Ei bine, si in aceste conditii, noi trebuie sa ne facem treaba cat mai bine si sa scoatem un rezultat cel putin la fel de bun ca la alegerile locale.

Criza sanitara, criza economica… Ce mai urmeaza pentru Romania?

  • In mod normal, ar trebui facute eforturi comune imense pentru iesirea din aceste crize, dar ma tem ca in ritmul in care mergem acum, e greu. Pentru criza sanitara eu nu vad nicio masura concreta, cu efecte reale pentru reducerea numarului infectarilor, nu se reuseste nicicum cresterea semnificativa a numarului de testari, care ar fi cea mai eficienta masura.

Testam, identificam persoanele pozitive, le izolam de cei sanatosi si asa mai departe. Nu! Noua ni se spune sa ne spalam pe maini, sa purtam masca si atat. Asta inseamna iresponsabilitate din partea actualului guvern. Noi asta ne dorim, o testare masiva a populatiei, identificarea purtatorilor virusului si tratarea lor in conditii cat mai bune. Este singura sansa sa revenim cat de cat la normalitate.

Ati amintit de HORECA, domeniu care duce o lupta asidua cu actualul guvern pentru redeschiderea restaurantelor, cafenelelor si asa mai departe. Credeti ca au primit un sprijin real din partea autoritatilor?

  • Nu, nici vorba, iar industria HORECA este pusa pe butuci. Tocmai de acest motiv trebuie gasite solutii pentru salvarea IMM-urilor romanesti, fie ca sunt din domeniul HORECA sau altul.

Noi, la Pro Romania, am gandit un set de masuri concrete care sa vina in sprijinul IMM-urilor si as vrea sa amintesc aici reducerea TVA de la 9 la 5% pentru produsele agricole, alimentare si pentru serviciile HORECA, anularea unor obligatii fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri: impozitul pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microintreprinderi. De asemenea, statul va acoperi 50%  din chiriile aflate in plata pe perioada nefunctionarii IMM-urilor din cauza restrictiilor impuse de autoritati. Doar asa putem salva companiile romanesti.

Aici e vorba de IMM-uri. Are Pro Romania solutii si pentru romanii afectati de pandemie?

  • Sigur ca da, avem chiar masuri imediate, concrete. Noi ne asumam introducerea unui venit minim de criza care are ca scop asigurarea resurselor minime pentru aceasta perioada.

Este vorba de 2000 de lei pentru persoanele singure si 1500 de lei pentru fiecare membru al familiei, dar nu mai mult de 4500 de lei. Vrem sa ne asiguram astfel ca fiecare roman are un venit cu care isi poate asigura cel putin mancare si medicamente in aceasta perioada extrem de dificila. Noi, cei de la Pro Romania, nu lasam pe nimeni in urma.

(Comandat de Partidul Pro Romania Filiala Timis. Executat de SC Best Media Communication SRL. Cod Mandatar Financiar: 11200008)

Leave a Reply