UniHACK! Hackathon international pentru elevi si studenti organizat la Timisoara. Cei mai buni hackeri pot pleca acasa cu 2.000 de euro

Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare si Banat IT organizeaza o a doua editie a hackathon-ului international UniHack, ce va avea loc in perioada 20 – 22 noiembrie 2020, online.


UniHack este o competitie dedicata atat studentilor, cat si elevilor de liceu, pasionati de IT, care le va oferi acestora un cadru de dezvoltare si invatare intr-un timp scurt.

Participantii vor fi grupati in echipe de maxim 5 persoane si vor avea la dispozitie 48 de ore pentru a concepe si implementa solutii software sau hardware pentru probleme civice, sub indrumarea unor mentori experimentati si a reprezentantilor companiilor partenere.

Pe langa partea de programare efectiva, organizatorii pregatesc numeroase activitati, challenge-uri si alte suprize, dar si sesiuni de conferinte si workshop-uri sustinute de traineri si speakeri internationali, care vor aborda atat teme tehnice, cat si de interes civic sau antreprenorial.

Ca la orice hackathon, cele mai bune echipe vor fi premiate! In functie de tema si tehnologiile folosite, proiectele se vor putea incadra intr-unul sau mai multe dintre track-urile urmatoare: Best Mobile App, Best Web App, Digital Education si Safe Urban Mobility. Premiile track-urilor vor fi oferite de catre sponsori, iar organizatorii vor oferi premiul cel mare, in valoare de 2.000 euro.

Dupa o editie anterioara de succes, anul acesta sunt asteptati din nou participanti dornici sa-si arate atat cunostintele in domeniul IT, cat si rapiditatea cu care gasesc solutii ingenioase la probleme de actualitate, din confortul casei lor.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Facultatii de Automatica si Calculatoare, al Universitatii Politehnica Timisoara, Ambasadei Frantei din Romania, Institutului Francez din Romania si al sponsorilor: Atos, Continental Automotive, Visma si Here Technologies.

Inscrierile se fac la https://unihack.eu, unde se pot gasi si mai multe informatii despre eveniment. (I.P.)

Leave a Reply