Revenirea interceptarilor SRI in dosarele penale, criticata vehement de presedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu. “Ne-au semnat sentinta de condamnare la o moarte lenta!”

Adoptarea tacita de catre Camera Deputatilor a proiectului de lege care permite revenirea SRI in “campul tactic”, astfel ca interceptarile si activitatile de supraveghere rezultate din activitati autorizate pe mandate de siguranta nationala sa fie acceptate, din nou, in dosarele penale, ca mijloace de proba, a starnit revolta magistratilor.


In conditiile in care CSM a tot amanat emiterea unui aviz pentru initiativa legislativa a lui Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, si a colegilor sai din PNL, Cristina Traila si Gabriel Andronache, in data de 17 noiembrie, Parlamentul a adoptat tacit proiectul de lege PL-x nr. 460/2020 privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei.

Aceasta victorie neasteptata s-a produs in ciuda faptului ca proiectul a primit avizul nefavorabil atat de la Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputatilor, cat si de la Consiliul Legislativ.

Unul dintre magistratii care a protestat public fata de revenirea SRI in “campul tactic” este judecatoarea Adriana Stoicescu, presedinta Tribunalului Timis, care avertizeaza ca aceasta decizie nu reprezinta altceva decat o “condamnare la moarte” a Romaniei.

Iata mesajul Adrianei Stoicescu, postat pe Facebook.

„Adoptarea tacita a legii care permite reintoarcerea SRI in dosare dovedeste inca o data, de parca mai era nevoie, ca tara asta nu are nicio sansa.

Cand toti slavitii carmaci, liderii mareti, savantii de renume international care ne conduc sau se prefac ca ne conduc, care fac opozitie sau se prefac, cand toti decidentii destinelor noastre vor fi condamnati in baza interceptarilor SRI, le voi aminti, de voi trai, ziua asta.

O natiune careia nu ii pasa de nimic, asta am ajuns.

Vrem justitie? Vrem sanatate? Vrem educatie?

Da, dar pe hartie.

Pe retele de socializare.

In campanie electorala.

In rest, ne cataram voiosi pe cadavre, ca sa aratam cu degetul spre altii.

Ranjim satisfacuti cand vedem oameni tarati, incatusati, bucurosi ca nu suntem noi in locul lor.

Cand, dupa ani si ani, aflam tangential ca au fost nevinovati, intoarcem capul, inchidem ochii si mergem netulburati mai departe.

Daca un judecator nu ar avea chef sa isi tina sedinta, cum ar fi?

Daca ar spune ca nu are chef sa solutioneze dosarele, cum ar fi?

Daca solutiile noastre le-am adopta tot tacit, prin neprezentare, cum ar fi?

Tineti minte Ziua.

Azi ne-au semnat sentinta de condamnare la o moarte lenta, dar sigura.

Fara justitie dreapta, ca natiune, nu mai existam”. (V.E.)

2 thoughts on “Revenirea interceptarilor SRI in dosarele penale, criticata vehement de presedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu. “Ne-au semnat sentinta de condamnare la o moarte lenta!”

  1. Eu nu mai am incredere in SRI
    mergi la ei ca este viata pusa in pericol
    si ei spune Pai este sifoneala ce faci tu

    Art. 29 – Libertatea conştiinţei
    (1)
    (2)
    Art. 22 – Dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică

    1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.
    (2) Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant.

  2. Art. 30 – Libertatea de exprimare
    (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

Leave a Reply