Un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara a castigat o prima batalie disciplinara impotriva Inspectiei Judiciare

Sectia pentru procurori in materie disciplinara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a dat castig de cauza unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, in disputa cu Inspectia Judiciara. Este vorba despre Marioara Sandu – detasata pentru o perioada la DNA, in urma cu cativa ani -, pe care inspectorii IJ au acuzat-o de savarsirea a nu mai putin de sase abateri disciplinare prevazute in Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor (art. 99).


Printre neregulile de care s-ar face vinovata Marioara Sandu, in acceptiunea inspectorilor IJ, se numara “atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”, “refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu”, “absente nemotivate de la serviciu, care afecteaza in mod direct activitatea instantei”, “nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente” si “exercitarea functiei cu rea-credinta”. In urma analizarii raportului IJ, Sectia pentru procurori in materie disciplinara a decis respingerea actiunii disciplinare.

“Admite exceptia nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare nr. 3158/IJ/807/DIP/2018 din data de 23 noiembrie 2018. Constata nulitatea actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara irnpotriva paratei Sandu Marioara, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. c), f), h), k) teza a II-a si m) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”, se mentioneaza in minuta din dosarul nr. 21/P/2018.

In schimb, la acelasi termen, din 18 noiembrie, procurorii din CSM au decis sa disjunga alte doua actiuni disciplinare ale IJ privind pe Marioara Sandu (lucrarile Inspectiei Judiciare nr. 19-412 si nr. 19-5151), cu acelasi tip de acuzatii, in care judecata va continua. Urmatorul termen, in 13 ianuarie 2021, ora 13. (G.I.)

 

Leave a Reply