Virusul Covid-19 a penetrat si celulele penitenciarului pentru minori de la Buzias. 10 detinuti, testati pozitiv cu noul coronavirus

COMUNICAT. Va informam ca 10 persoane custodiate de Centrul Educativ Buzias au fost confirmate pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.


Persoanele internate se aflau cazate in acelasi pavilion de detinere si nu au desfasurat activitati in comun cu efectivele altor pavilioane de cazare.

Conform metodologiei interne, acestea au fost transferate la Penitenciarul-Spital Bucuresti-Jilava, in vederea aplicarii conduitei terapeutice optime. Starea de sanatate a persoanelor confirmate pozitiv nu ridica dificultati.

Administratia locului de detinere a informat Directia de Sanatate Publica Timis si a implementat masurile de interventie stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spatii, intensificare triaj epidemiologic cadre si persoane internate, intensificare monitorizare medicala persoane internate). Prin masuri constante de informare si consiliere se asigura o stare de spirit corespunzatoare in rândul persoanelor internate.

In prezent la nivelul unitatii se deruleaza ancheta epidemiologica. (Cms. sef  Marina Valdora Simonetti)

Foto: arhiva

Leave a Reply