VIDEO. Perchezitii acasa la manelistul Dani Mocanu, dupa lansarea scandalosului videoclip in care acesta canta langa un leu ce pare ranit

Politistii din Arges au efectuat mai multe perchezitii, marti dimineata, la domiciliul manelistului Dani Mocanu, la un apropiat de-al sau, dar si la studioul unde cantaretul a filmat un videoclip in care apare alaturi de un leu, ce pare sa fie ranit.


In prima faza, dupa cum spun surse judiciare, “regele” manelelor a fost chestionat asupra leului pe care l-a folosit in videoclip, politistii dorind sa afle unde se afla animalul, insa acesta nu a fost cooperant.

„In cauza a fost intocmit dosar penal, conform Legii 205 din 2004 privind protectia animalelor, in care se desfasoara cercetari sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti. Verificarile efectuate de politisti au ca scop stabilirea tuturor imprejurarilor in care faptele s-au petrecut, respectiv identificarea si audierea tuturor persoanelor implicate, precum si verificarea asigurarii conditiilor de asistenta medicala, ingrijire si adapost pentru animalul din filmare”, a anuntat Politia Arges.

Dosarul penal in rem privind rele tratamente si cruzimi impotriva animalelor a fost deschis de politisti, in 22 noiembrie, dupa valul de critici starnit de aparitia videoclipului in spatiul public. Mai multe persoane care apara drepturile animalelor au facut sesizari la Politie si la Garda de Mediu, pentru a reclama faptul ca leul care apare in videoclip pare sa fie ranit la spate si la picioare, totodata tragand un semnal de alarma cu privire la conditiile de detinere a animalului ce apare in materialul filmat.

Controversatul videoclip filmat de Dani Mocanu a fost lansat in 15 noiembrie, iar pana acum are peste 5,6 milioane de vizualizari.

De altfel, artistul a mizat pe viralizarea videoclipului dupa valul de critici, motiv pentru care a postat pe Facebook un mesaj sfidator, in care anunta ca animalul traieste mai bine decat toti denigratorii sai.

“Nu se ocupa nimeni de problemele cu adevarat grave in tara noastra si v-ati gasit acum sa va interesati de leul din videoclipul meu. Va asigur ca leul traieste mai bine decat voi toti si are tot ceea ce si-ar putea dori un animal si este perfect sanatos din toate punctele de vedere. Va doresc o zi buna tuturor si va multumesc pentru reclama in plus pe care o faceti gratuit videoclipul meu. Dumnezeu sa fie cu voi”, a scris manelistul. (V.E.)

Leave a Reply