Incident la Tribunalul Timis! Un politist imbracat in civil si cu pistolul la brau, evacuat din sala de judecatorul Titu Birceanu

Un agent de politie echipat in civil, dar avand pistolul din dotare la brau, a fost evacuat, astazi, din sala 165 a Tribunalului Timis, dupa ce instanta i-a solicitat sa-si decline identitatea si sa mentioneze in ce dosar este parte si a fost citat, in plina pandemie, sa se prezinte in fata judecatorilor.


Agentul principal Enica Mircea Stefan, de la Sectia 4 Politie Timisoara, a parut destul de ofensat de intrebarea judecatorului, in conditiile in care, fiind inarmat, era destul de clar ca face parte dintr-o autoritate publica, si a raspuns ca este prezent in sala pentru a participa la dezbaterile din dosarul fondului de vanatoare de la periferia Timisoarei achizitionat fraudulos de patru cetateni din Austria.

Mai exact, politistul de la Sectia 4 Timisoara l-a insotit la instanta pe cetateanul austriac Soos Zoltan Imre, unul dintre investitorii in Fondul Cinegetic 59 Giarmata, instrainat in conditii dubioase de consiliul de adminsitratie al asociatiei de vanatoare Club Romsilva, cu suma de 50.000 de euro, pentru a-l sustine moral si, avand arma la vedere, probabil, pentru a-i intimida pe adversari.

De altfel, pentru ca sedinta se desfasura in sala de consiliu, unde au acces doar partile aflate in proces si aparatorii, politistul a fost evacuat din sala, insa decizia judecatorului a starnit protestul cetateanului austriac, care, in semn de solidaritate cu “bodyguardul” sau, a plecat, brusc, acasa.

“Prezenta unui barbat cu pistolul la brau, intr-o sala de judecata de la Tribunalul Timis, mi-a creat o stare de temere accentuata si i-am solicitat domnului judecator Titu Birceanu sa-l legitimeze, sa-l intrebe ce cauta la un proces care se desfasoara in sala de consiliu. Dupa ce a aflat ca este politist si a venit pentru ca este membru vanator in asociatia achizitionata de cetateanul austriac, parte in proces, i-a solicitat sa paraseasca sala. Imediat dupa el, in semn de protest, a plecat si Soos Zoltan Imre, desi ar fi trebuit sa raspunda la cateva intrebari ale instantei”, ne-a declarat avocatul Florin Kovacs, care a anuntat ca, maine, va depune o sesizare disciplinara la IPJ Timis, pentru activitati incompatibile cu functia publica.

Contactat pentru a-si spune opinia despre acest incident, agentul de politie Enica Mircea Stefan nu ne-a raspuns la telefon, dar ne-a transmis un mesaj. “Buna seara. Nu inteleg ce incident, nu stiu despre ce este vorba”. Vom reveni. (G.I.)

Foto: arhiva

3 thoughts on “Incident la Tribunalul Timis! Un politist imbracat in civil si cu pistolul la brau, evacuat din sala de judecatorul Titu Birceanu

  1. Atat Enica Mircea cât și nevasta lui lucrează la proximitate fiindcă cotizeaza spagi consistente la Popa Alin (inclusiv carne de vanat) . Acum înțelegem ca Popa Alin are o slăbiciune la carnea de vanat și din cauza asta a dispus la comanda lui Boia sa fie oprita in trafic și abuzata amanta acestuia.
    Interesant faptul ca Agentul de politie Kovacs Valer a fost dat afara din politie fiindcă a mers în incinta IPJ Timiș cu arma la brâu,

  2. Au înnebunit lupii! cms Pruiu Cezar de la politia Biled din gelozie, in timpul liber din masina lui personala a tras mai multe focuri de arma înspre iubitul lui Alisia. Când am făcut eu armata stiu ca folosirea armamentului era foarte strict, ….acum vezi gen oameni PruiuCezar cu probleme mintale, dar ajuns politist la Biled pe cărări neortoxe… ca din gelozie trage nenumărate focuri cu arma din dotare înspre iubitul amantei lui…

  3. Plină poliția de proști și gunoaie … este câte un Enică Mircea la fiecare secție de poliție, lingăi care sfidează logica și bunul simț pe lângă șefi care au transformat țigănia într-o normalitate – popa alin, prohap gioni, tilca viorel, drăguța, etc., . Cred că se știu și își acceptă destinul de lingăi. Dar nu mi-e rușine nici cu prostimea de la secții care acceptă țigănia, cum s-ar zice ”dau apă la moară”. Cred că avea dreptate Silviu Prigoană când spunea “Românii sunt un popor de slugi. E culoarea noastră: SLUGĂ. Nu avem demnitate”.

Leave a Reply