ADVERTORIAL. “Sunt un roman obisnuit, nu un politician de cariera. Romanii harnici pot sa reuseasca prin fortele proprii, fara nicio pila sau relatie!” (VIDEO)

Sunt un roman obisnuit. Nu m-am nascut intr-o familie influenta sau bogata. Bunicii, in schimb, mi-au oferit o copilarie fericita. In fiecare vacanta simteam sub talpa iarba cruda si roua curata a diminetii iar duminicile aduceau mirosul de placinte calde, scoase proaspat din cuptor. Am fost inconjurat de oameni cu suflet mare si prieteni pe care si astazi ma pot baza. M-am scolit aproape de Timisoara, indrumat de mama, o profesoara iubita si respectata de sute, poate mii de elevi.


Tata, in schimb, mi-a oferit lectia curajului. Impreuna cu studentii si muncitorii satui de ciuma rosie, el a participat la Revolutia din 1989 care a dat jos clanul Ceausescu.

Ma numesc Mihai Neamtu si sunt de profesie dascal si mic antreprenor. Adolescent fiind, am schimbat sapa cu stiloul si am inteles ca viata ma poate aduce departe. Foarte departe.

La optsprezece ani am avut sansa sa plec pentru prima oara in Anglia, pentru ca, zece ani mai tarziu, sa-mi iau doctoratul cinstit, la King’s College Londra.

Am inteles atunci ca toti romanii harnici pot sa reuseasca prin fortele proprii, fara nicio pila sau relatie. Ca sa castig un ban in plus, am muncit intr-o fabrica si-am publicat carti despre valorile civilizatiei crestine. Nu sunt, asadar, un politician de cariera.

Dupa 30 ani de hotie, prostie si amatorism, fiecare zi e tot mai grea pentru oamenii normali, ca mine si ca tine. Bursele elevilor premianti sunt mici, dar pensiile nesimtite raman aceleasi. Ani la randul, Parlamentul a fost populat cu impostori, incompetenti si oameni certati cu legea.

Meritam mai mult. O generatie de lideri curajosi. Voci respectate. Oameni credinciosi pentru care patria este poporul, iar nu tagma jefuitorilor.

Iata de ce candidez astazi si vreau sa te reprezint. Ei detin banii, dar noi avem votul. Romanii au nevoie de o tara moderna, brazdata de autostrazi, scoli cu elevi bine pregatiti, spitale moderne, paduri inverzite, locuri de munca bine platite, viata culturala, spiritualitate si mandrie nationala.

Pe toate acestea le putem face aici si acum. Vino, in miscarea pentru noua Romanie. Lupta si tu pentru valorile crestin-democrate care au facut din Europa un continent liber, prosper si puternic.

E timpul sa recunoastem ca nu toti politicienii sunt la fel. E timpul miscarii, e ora schimbarii. (I.P.)

Leave a Reply