VIDEO. Organizatorii concursului “Ora de Reciclare” anunta castigatorii, din cei peste 400 de participanti! Educatia ecologica „altfel” pentru tinerii elevi din Timisoara (P)

In perioada 29 octombrie – 16 noiembrie, a avut loc concursul „Ora de Reciclare”, un concurs educativ, organizat de RETIM ECOLOGIC SERVICE SA şi Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis (ADID) impreuna cu partenerul Zona de Dezvoltare Lions Dinamic Plus Timisoara.


Concursul s-a bucurat de multi participanti din partea scolilor primare, gimnaziale si liceale., avand scopul de a marca importanta deseurilor si colectarea separata a acestora.

Din cauza restrictiilor impuse de pandemia de coronavirus, nu a fost posibila organizarea ceremoniei de premiere cu prezenta fizica a copiilor si a cadrelor didactice implicate, aceasta fiind organizata in cadru restrans cu organizatorii concursului.

Concursul a avut un real succes in randul elevilor, fiind inscrisi peste 400 de elevi din zona 1 Timisoara. Lucrarile au fost expuse pe panourile din Foaierul de langa Sala Multifunctionala – Palatul Administrativ.

Obiectivul organizatorilor a fost sa dezvolte o atitudine responsabila a elevilor si profesorilor fata de gestionarea deseurilor, importanta colectarii separate a acestora si protejarea mediului inconjurator.

Concursul a fost structurat pe trei sectiuni, astfel:

Sectiunea I – invatamant primar: elevii au realizat un desen sau o pictura in care sa demonstreze ca ştiu cum se realizeaza colectarea separata a deseurilor reciclabile si sa reflecteze acest lucru in desen.

Sectiunea II- invatamant gimnazial: elevii si-au expus talentul prin a scrie un eseu despre realizarea colectarii separate a deşeurilor reciclabile, punandu-le in valoare.

Sectiunea III – invatamant liceal: elevii au realizat un video sau o fotografie in care si-au exprimat parerea despre cum se face colectarea separata a deseurilor reciclabile.

Premiile concursului au fost in valoare totala de 20.139,10 de lei, fiind structurate pe urmatoarele categorii de premii:

Premiul I – 15x tablete Huawei Media Pad T3

Premiul II – 20 x Multifunctionala imprimata, copiator, scanner HP Deksjet 2320 All in One

Premiul III – 30 x Casca audio Sony MDRZX

Premiile de participare –  90 pixuri, 150 bidoane de apa de 0,5 l, 90 şepcuţe, 90 de sacoşe din material reciclabil.

Incepand cu saptamana viitoare, castigatorii vor intra in posesia premiilor, prin intermediul profesoriilor coordonatori, care le vor receptiona din partea organizatorilor.

Prezent la ceremonia restransa, Alin Nica, presedinte Consiliul Judetean Timis a spus: “Ma bucur de aceasta initiativa a organizatorilor  RETIM si ADID,  ca au raspuns pozitiv asa multi elevi initiativei voastre. Am ramas placut impresionat de toate lucrarile, am vazut dorinta, deschidere din partea elevilor, profesorilor in directia reciclarii, colectari separate, a tuturor lucrurilor care ne fac responsabili in vederea obtinerii unui mediu sanatos”.

“Foarte multe lucrari frumoase, expresive. Prin aceste lucrari, elevii demonstreaza ca sunt constienti de importanta colectarii separate a deseurilor si de protejarea mediului, ei sunt cei care shimba viitorul si viata prin mesajele lor. Multumesc pentru partipare  elevilor, profesorilor coordonatori pentru implicare. Felicitari castigatorilor!”, a declarat Romeo Petru Ursu, director executiv ADID Timis.

“Toate lucrarile au fost foarte bune, iar unele dintre ele ne dau de gandit.Copiii demonstreaza ca stiu cum se colecteaza separat, au acumulat aceste demonstratii prin joaca, prin desen, printr-un act creat, iar pe masura ce vor creste vor deveni cetateni responsabili cu mediu, ceea ce pentru noi este un succes”, a punctat si Sorin Kosz, responsabil comunicare Retim.

“A fost un concurs reusit, cu multe lucrari sugestive inscrise, se vede ca profesorii coordonatori s-au implicat in desfasurarea acestui concurs. Multumesc tuturor profesorilor, membrilor implicati,  si multumesc Retim si ADID pentru posibilitatea de a contribui la dezvoltarea armonioasa a cunostintelor de protectia mediului in randul elevilor”, declara Ana Crasneanu, presedinte fondator Lions Club Timisoara Dinamic Plus .

Lista cu toti castigatorii este disponibila pe site-urile www.adidtimis.ro si www.retim.ro. (I.P.)

Leave a Reply