ADVERTORIAL. “Sunt un timisorean care reprezinta timisorenii!” (P)

– Domnule Alfred Simonis, cum ar trebui sa priveasca un politician Timisoara, la modul ideal? Ce ar trebui sa faca pentru oras? De ce nu reuseste Timisoara sa aiba proiecte relevante si sustinere de la Bucuresti?


Timisoara este scoasa din calculele guvernantilor, sistematic, de 30 de ani incoace. Banii pe care ii trimitem la bugetul national nu se intorc aproape deloc. Este vina tuturor guvernelor care au condus tara, inclusiv ale celor PSD. Lipsa de colaborare dintre polticienii care reprezinta judetul in Parlament sau care sunt in diverse functii, este o explicatie.

Noi toti ar trebui sa nu tinem cont de orgolii si de apartenenta de partid atunci cand vine vorba de Timisoara si de Timis. Intotdeauna cand am fost solicitat sa sustin un proiect al orasului, am facut-o fara retinere. Sunt un timisorean care reprezinta timisorenii, nu doar pe aceia care mi-au acordat incredere prin votul lor, ci pe toti. E un mod de gandire de la care nu ma dezic niciodata.

In Parlament am fost foarte dezamagit cand colegii liberali, de exemplu, au ales sa nu sustina un proiect important pentru Timis, cum este preluarea Aeroportului International Traian Vuia de la Ministerul Transporturilor. Au votat impotriva cu totii. Cred ca avem o responsabilitate mare fata de cetateni si e important sa-i punem pe primul loc atunci cand vine vorba de interesul lor si de nevoile lor.

– Care este prioritatea oamenilor astazi? Cum ar trebui ”tratata”?

Sanatatea este o prioritate. Guvernul actual a esuat lamentabil in gestionarea pandemiei. Asta nu inseamna ca pana acum lucrurile au fost perfecte. Este ca un facut faptul ca toate guvernele de-a lungul timpului nu au reusit sa reformeze sistemul sau sa faca performanta. Cumva niciodata sanatatea nu a fost pe mainile potrivite, chiar daca au fost si somitati din domeniul medical la conducerea ministerului, de-a lungul timpului. La modul ideal, cei mai buni oameni din sistem ar trebuie pusi sa faca un proiect si timp de minim patru ani sa fie lasati sa lucreze. Altfel, va fi o poveste fara sfarsit.

– Exista o solutie pentru gestionarea pandemiei?

La momentul acestui an, tinand cont de pandemie si de pericolul in care este viata romanilor, era important ca la conducerea sanatatii sa fie o echipa de profesionisti. Cei mai buni oameni din sistem ar fi trebuit sa fie pusi sa gandeasca o strategie care sa ne fereasca de boala si de moarte.

Din pacate, atentia guvernantilor a fost la cum sa traga tepe – si vedem scandalul Unifarm – sau cum, cu orice pret, sa organizeze alegeri, ca sa incerce sa faca rost de voturi cat inca nu devine tot mai clar ca vom intra in colaps si vom fi rapusi de criza economica, asta daca scapam de Covid-19.

Este un atentat la viata romanilor si sper sa fie sanctionat la vot, pe 6 decembrie. Actualii conducatori ai tarii ar trebui sa fie de partea romanilor, sa ii apere, sa aiba grija de ei, sa ia masurile necesare ca sa le fie bine. In acest moment, nimic din toate acestea nu par sa conteze pentru liberali.

Vremurile de criza, pentru ca pandemia inseamna criza profunda in sanatate, ar trebui sa aduca masuri de criza, ar trebui sa genereze empatie, ar trebui sa umanizeze, ar trebui sa treaca dincolo de interese si de orgolii. Din pacate, nici macar chestiunile de viata si de moarte nu mai trec de axa nepasarii Palatul Victoria – Cotroceni.

– De ce ar trebui sa voteze lumea PSD?

Toate guvernele PSD au adus crestere economica si stabilitate. Este important sa ne gandim ca PSD a decis majorarea salariilor medicilor si a personalului din spitale. Ce se intampla daca nu opream exodul medicilor si al asistentelor? Cum facea acum sistemul fata pandemiei? Cine ingrijea pacientii? Ar trebui ca oamenii sa faca un exercitiu de imaginatie.

De fiecare data cand a condus Romania, dreapta politica nu a facut altceva decat a taiat pensii, salarii, a crescut taxe, a contractat imprumuturi paguboase sau a luat masuri care au destabilizat economia si au dus la cresterea numarului de someri. Concluzia este ca guvernarile de dreapta au adus romanilor doar saracie si traume.

De cealalta parte, PSD a avut si greseli in trecut, suntem constienti de asta. Am invatat din ele. Uitati-va la listele noastre de candidati. Baroni, penali, traseisti, toti au disparut. Noua viziune a PSD implica oameni tineri, fara pata, profesionisti, banateni pentru Timis.

(Comandat de Partidul Social Democrat –Organizatia Judeteana Timis. Executat de SC Best Media Communication SRL. Cod de identificare mandatar financiar coordonator: 11200020)

 

 

Leave a Reply