Recviem sau Oda bucuriei? Seful politistului din Timis ucis in misiune, avansat la gradul de chestor

Desi pentru politistii din Romania, anul pandemic 2020 a insemnat, in majoritatea timpului, filtre in strada si amenzi cu nemiluita, presedintele Klaus Iohannis si-a demonstrat, din nou, nemarginita-i marinimie, acceptand propunerile venite de conducerea Ministerului Afacerilor Interne de a recompensa cu gradul profesional de chestor nu mai putin de 13 ofiteri de politie din toata tara.


Totodata, prin decretul semnat in 27 decembrie, alti trei chestori au fost avansati la gradul de chestor-sef. Printre politistii care, dupa 1 Decembrie, isi vor urca pe umeri epoleti cu o stea mare se numara si Alin Petecel, fostul inspector sef al IPJ Timis, detasat la conducerea IPJ Dolj si, apoi, la conducerea IPJ Arad.

“Nu stim daca toti dintre acestia sunt merituosi si era imperios sa primeasca gradul de chestor si daca rezultatele acestora au fost notabile, dar cu siguranta generalii Romaniei din Primul si Al Doilea Razboi Mondial se zvarcolesc in mormant de cati generali se fabrica la MAI”, au reactionat sindicalistii de la Europol.

Nu stim exact ce merite au cei 13 chestori si 3 chestori-sef, intr-un an in care controalele pandemice si amendarea populatiei au fost principalele activitati ale politistilor, insa noul chestor al Timisului, cu siguranta, inca nu stie ce melodie sa fredoneze.

Recviem, pentru ca in perioada in care conducea IPJ Timis, un politist a fost ucis in misiune, sau Oda bucuriei, pentru ca a scapat basma curata din ancheta interna si demiterea sau trimiterea in fata procurorilor, masuri care s-ar fi impus dupa moartea agentului Cristian Amariei.

Mai mult, Alin Petecel a folosit toate parghiile de putere, inainte de a fi mutat la alte inspectorate din tara, pentru a se razbuna pe Valer Kovacs, politistul sindicalist care, in premiera nationala, a dezvaluit faptul ca exista un plan de amenzi pe care agentii din strada sunt obligati sa-l indeplineasca.

Zelul sau revansard a mers pana acolo incat l-a dat afara din politie pe Valer Kovacs, decizie abuziva anulata dupa cateva zile de IGPR.

Dupa toate aceste gafe manageriale, avansarea sa la gradul de chestor reprezinta dovada ca, in Romania de azi, activitatea lojelor masonice si promovarea intereselor de grup sunt mai intense si mai tintite decat oricand. Recviem sau Oda bucuriei, domnule chestor Alin Petecel? (G.I.)

 

One thought on “Recviem sau Oda bucuriei? Seful politistului din Timis ucis in misiune, avansat la gradul de chestor

  1. Nu e niciun recviem, este doar reforma PNL în domeniul administrației și România lucrului bine făcut a lui Iohanis Klaus. Măcar dacă nu votezi nu are de ce să îți pară rău mai târziu, vorba aia.

Leave a Reply