Inca o comuna din Timis iese din CARANTINA! Vot eliberator din partea membrilor CJSU pentru localitatea de bastina a presedintelui Consiliului Judetean Timis

COMUNICAT. Avand in vedere scaderea ratei de infectare la nivelul comunei Dudestii Noi, Directia de Sanatate Publica a facut o analiza in baza Metodologiei de raspandire a riscului de raspandire a virusului SARS-COV 2 intr-o comunitate/ localitate in vederea instituirii masurii de carantina zonala / ridicare a masurii de carantina elaborata de Centrul National de Combatere a Bolilor.


Conform acestei analize a reiesit faptul ca trendul din aceasta localitate este in scadere, ajungand astazi la 3,31/1000 de locuitori. 

In urma analizei, Directia de Sanatate Publica a transmis catre Institutul National de Sanatate Publica propunerea de ridicare a carantinarii localitatii Dudestii Noi.

Dupa primirea avizului Institutului National de Sanatate Publica, subprefectul Mircea Bacala a convocat, in aceasta dupa-amiaza, o sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in cadrul careia s-a votat hotararea privind ridicarea carantinarii comunei Dudestii Noi.

Hotararea a fost  transmisa de urgenta catre Centrului National de Coordonarea si Conducere a Interventiei in vederea emiterii ordinului sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta pentru ridicarea masurii de carantinare a comunei Dudestii Noi. Masura de ridicare a carantinarii intra in vigoare de la emiterea Ordinului sefului DSU. (I.P.)

Leave a Reply