Ministrul Florin Citu, agent electoral al PNL Timis. “Sunt oameni din Parlamentul Romaniei care ar fi trebuit sa isi dea demisia, pentru ca puneau pariu ca nu va scadea pretul la carburant”

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a declarat, luni, la Timisoara, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL, ca Sunt oameni din Parlamentul Romaniei care ar fi trebuit sa isi dea demisia, pentru ca puneau pariu ca pretul la benzina si motorina nu va scadea. De asemenea, demnitarul a subliniat faptul ca nu vor fi introduse taxe noi, nici anul acesta, nici anul viitor, iar cele existente nu vor creste.


De asemenea, a precizat ca programul de guvernare al PNL este bazat pe dezvoltare si investitii si nu pe cresterea taxelor.

”PNL nu introduce taxe, nu va introduce taxe nici anul urmator. Orice ar spune propaganda platita a socialistilor despre noi, nu introducem taxe, din contra. Cea mai mare dovada ca nu introducem taxe este ca am inceput anul cu eliminarea taxelor impuse de sociasisti.

Am eliminat supraacciza la carburant, pretul la combustibil a scazut imediat si sunt oameni din Parlamentul Romaniei care ar fi trebuit sa isi dea demisia pentru ca erau peste tot si puneau pariu ca nu se va intampla asa ceva, am eliminat acea masura nenorocita, supraimpozitarea contractelor part time. Am eliminat TVA defalcate si am eliminat acea Ordonanta 14”, a declarat Florin Citu, la Timisoara, in cadrul ueni conferinte de presa care a avut loc luni la sediul PNL Timis.

Totodata, Citu a anuntat ca 320.000 de clienti ai bancilor si-au amanat ratele, insa o parte dintre acestia au inceput deja sa si le plateasca. In privinta mediului de afaceri, demnitarul a mai declarat ca va propune reesalonarea datoriilor acumulate in perioada pandemiei.

”Dupa discutiile cu mediul de afaceri, data limita pentru reesalonarea datoriei acumulate de la inceputul starii de urgenta si pana in 25 octombrie, era 15 decembrie. Voi propune in sedinta de guvern, prelungirea pana la 15 ianuarie. Mediul de afaceri spune ca are nevoie de mai mult timp si vom cere prelungirea datei limita”, a mai declarat ministrul.

Florin Citu a adaugat ca programul de guvernare al PNL este bazat pe dezvoltare si investitii.

”Programul nostru de guvernare e pe dezvoltare, investitii, nu pe crestere de taxe. Bugetul de anul viitor o sa fie construit tinand cont de planul national de dezvoltare si reconstructie. Deja anul acesta primim cele 3 miliarde de euro bani de la Comisia Europeana cu dobanda zero, care vor fi folositi pentru a deconta masurile active. Viziunea noastra este strans legata de fonduri europene.

Pentru prima oara, bugetul pentru investitii a fost construit pe doua surse: fonduri europene si fonduri de stat. Executia a tinut cont de acesta constructie. Ministerul Transporturilor va avea anul acesta record investitii din fonduri europene. Anul acesta a avut in buget 6 miliarde de lei si ne-am asigurat ca va primi cei 49 milioane de lei la rectificate, necesari pentru a finanta investitiile dinfonduri europene”, a declarat Citu.

Ministrul a precizat ca vor fi eliminate unele taxe si ca se va introduce factura electronica.

”Este foarte important, nu introducem taxe, nu le crestem pe cele care le avem, din contra, eliminam taxe. Bugetul, pe partea de venituri, estimam ca vom avea in prima lectura sau vom aproba si oronanta care va fundamenta introducerea facturii electronice din Romania care va elimina evaziunea. Italia este tara care a avut succes. Celelalte sisteme nu neaparat aduc bani la buget, dar fac mai simpla relatia ANAF cu contribuabilul.

Vrem sa reducem cozile si sa introducem plata cu clickul. Pentru anul viitor sunt 3 obiective mari la constructia bugetului: sanatatea, investitiile si independenta financiara a Romaniei”, a mai declarat Florin Citu. (M.I.)

Leave a Reply