ADVERTORIAL. Candidatii PSD: Oameni pe care ii cunoastem si in care avem incredere (P)

Mihai Ritivoiu este cu siguranta o voce inconfundabila a noii echipe PSD Timis, apreciat pentru analizele transante si pentru unicitatea mesajelor. Este presedinte interimar al organizatiei PSD Timisoara. Doctor in economie, consilier local 2009-2012, consilier judetean din 2012 pana in prezent, apreciat pentru activitatea in antreprenoriat si pentru certe calitati de manager. Mihai Ritivoiu este presedintele Comisiei II – Sanatate Publica si Politici Sociale in cadrul Asociatiei Regiunilor Europene si presedintele Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Timis.


Pentru Mihai Ritivoiu, descifrarea acestor alegeri parlamentare vine la pachet cu o poveste, spusa intr-un mod inedit dar in nota obisnuita a materialelor care deja l-au consacrat ca un comunicator atipic.

”Parte din familia mea a fost deportata de comunisti in Baragan. Bunicul a fost luat cu Volga de-acasa, de Securitate, in 1952, si tinut o luna prin beciuri, a avut teza de doctorat in sertar mai bine de douazeci de ani si nu a fost lasat sa si-o sustina pentru ca nu era membru de partid, pensionandu-se ca sef de lucrari in loc de profesor universitar.

In 2006, am avut o discutie cu tatal meu: “Bai tata, cum sa intru in partidul lui Iliescu si Cozmanca, alaturi de personaje ca Vanghelie – Mischie – Bebe Ivanovici? Se-ntoarce bunicu-miu in mormant!”. Tata: “ceilalti nu sunt cu nimic mai buni, sunt mai slab pregatiti profesional, iar intr-un partid mare sunt suficiente factiuni si curente pentru a te regasi si tu pe undeva”.

Iacata-ma dupa 14 ani, in care partidul mi-a oferit onoarea de a candida si de a fi ales, in ultimii 12 ocupand pozitii politice si administrative la nivelul Timisului, fiind la al patrulea mandat de consilier local sau judetean, participand la toate Congresele si Consiliile Nationale, la sute de sedinte si intalniri politice locale. Politica este un maraton, nu o cursa de o suta zece metri garduri, si sper ca peste douazeci de ani sa fiu la fel de implicat, tot in PSD, ajuns cum-necum parte importanta din existenta mea”, isi incepe Mihai Ritivoiu povestea.

”In scurt timp dupa ce m-am inscris, am constatat ca lucrurile nu stateau deloc cum ma temeam. Da, nu exista padure fara uscaturi, iar cand padurea e mare, si uscaturile sunt multe. Dar am gasit oameni de stanga autentici, dezinteresati, pentru care partidul era o familie. Cu timpul, incepusera sa se schimbe si modul in care eram perceputi. Stanga pesedista guverna eficient, cu rezultate pentru fiecare roman. Crestere economica, conditii de viata mai bune pentru medici, profesori, pensionari.

Pana cand, ca intr-un vis urat, ne-am trezit intr-o vartej in care ajunsesem suspectii de serviciu, cu lumea iesita in strada, in ciuda unor performante economice de exceptie. Perioada Dragnea-Dancila a fost una din cele mai negre din istoria partidului nostru.

Nu pot decat sa sper ca aceasta experienta aproape fatala ne va face sa gasim resursele de a ne schimba, pentru ca altfel nu cred sa mai avem vreo sansa.

In primii ani de partid, am activat impreuna cu Alfred Simonis in organizatia municipala de tineret. La tineret, la Judet, erau Eugen Dogariu si Sebastian Raducanu. De undeva de la etajul I, din zona conducerii judetene, plana umbra lui Sorin Grindeanu, pe atunci prim-vicepresedinte al Organizatiei Judetene. Aveam cu totii sub 30 de ani si ne lega ambitia de a face ceva cu viata noastra, de a schimba lucrurile in bine, de a lasa o urma pe pamant.

Anii au trecut, iar tinerii de atunci conduc azi partidul. Ma uit in jurul meu pe lista de candidati la Parlamentare si ii vad pe toti cei de mai sus, colegii si prietenii mei. Si asta ma face increzator, pentru ca stiu ce oameni sunt, le cunosc capacitatea de munca si performantele.

E un sentiment linistitor sa poti sa ai incredere in cei din jurul tau, sa stii ca nu-ti vor fi inselate asteptarile, ca nu vei fi amagit. De altfel, acesta este si unul din sloganele noastre, ai celor de la PSD Timis: oameni ai locului, pe care ii cunoastem, la care putem ajunge daca avem vreo problema si vrem sa fim ascultati, sfatuiti, ajutati.

Nu vreau sa va spun mai multe. In tot vuietul campaniei electorale, cu atacuri, acuze, sloganuri, limbaj de lemn, pareri preconcepute despre fiecare partid, in toata aceasta perioada de dezbinare si de criza, e bine sa stii ca ai la cine sa apelezi, in cine sa ai incredere. Iar eu am toata increderea in colegii mei” , isi incheie Mihai Ritivoiu materialul de opinie pe tema candidatilor propusi de PSD pentru alegerile parlamentare.

Povestea este cat se poate de reala iar concluzia este una esentiala: candidatii PSD Timis pentru alegerile din 6 decembrie 2020 sunt oameni de INCREDERE!

(Comandat de Partidul Social Democrat – Organizatia Judeteana Timis. Executat de SC Best Media Communication SRL. Cod de identificare mandatar financiar coordonator: 11200020)

Leave a Reply