Mesajul hiperbolic al presedintei Tribunalului Timis, de Ziua Nationala a Romaniei. “Dupa ce scuipam pe steag si pe tara, vine ziua in care ipocrizia devine obligatorie!”

Incrancenarea cu care se raporteaza la sistemul judiciar, 364 de zile pe an, n-a parasit-o pe judecatoarea Adriana Stoicescu nici de Ziua Nationala a Romaniei. Doar ca, de aceasta data, au fost luati in vizor patriotii de ocazie, care-si aduc aminte sa fie uniti si mandri de identitatea lor doar de 1 Decembrie.


Intr-un mesaj hiperbolic postat pe Facebook, presedinta Tribunalului Timis atrage atentia ca Romania merita sa fie salvata in toate celelalte 364 de zile ale anului.

“Dupa ce 364 de zile scuipam pe steag si pe tara… Dupa ce 364 de zile ne uram visceral si ne dam in cap pentru o vorba sau un gand… Dupa ce 364 de zile ne rusinam ca suntem romani… Vine ziua in care ipocrizia devine obligatorie.

Asa cum ne prefacem ca suntem buni o zi pe an, asa ne inghesuim sa ne prefacem ca ne iubim unii pe altii si ca o iubim pe ea…. Celor care cred ca Romania merita si poate fi salvata doar de noi, in toate celelalte 364 de zile… La multi ani!”, este urarea transmisa romanilor, de 1 Decembrie, de nonconformistul magistrat banatean.

Atitudine ce pare inspirata de Eduard Armeanu, un fan din lista de prieteni, care, cu doua ore mai devreme, tocmai anuntase ca, oricat s-ar stradui, nu poate spune “La multi ani” de Ziua Nationala a Romaniei. Motivul? “E ca si cand i-ai spune “la multi ani” zambind unui bolnav in faza terminala”, este comparatia cinica a prietenului de lista al Adrianei Stoicescu.

“La multi ani Romanie(?!) mi se pare o imensa ipocrizie in gura tuturor, chiar si a celor care mai au un strop de speranta, Romanie sfasiata de lacomia si ticalosia vechilor si noilor ciocoi ce si-au sters din minte cuvinte ca tara, popor, omenie sau bun simt, Romanie in care trebuie sa moara oameni ca sa…, Romania “intelectualilor” analfabeti. E ca si cand i-ai spune “la multi ani” zambind unui bolnav in faza terminala. Nu pot”. (G.I.)

Sursa foto: Aleph TV

Leave a Reply