Micii producatori si comerciantii vor reveni la tarabele clasice! Redeschiderea pietelor agroalimentare, veste anuntata de presedintele Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca de la sfarsitul acestei saptamani vor fi redeschise pietele agroalimentare inchise, motivand decizia prin scaderea numarului zilnic de infectari.


Iohannis a spus la Bacau ca ”in ultimele saptamani numarul de persoane nou infectate zilnic a scazut semnificativ. E adevarat ca s-a testat un pic mai putin de sarbatori, dar scaderea e clara”.

Presedintele a mai sustinut ca ”scaderea numarului de cazuri noi de se poate constata peste tot in Europa. Nu numai noi am luat masurile juste, corecte. Scaderea e o realitate in Europa, din fericire si noi suntem pe tendinta de scadere. Am discutat cu expertii si specialistii si am decis ca de la sfarsitul acestei saptamani sa fie redeschide pietele”.

Activitatea in pietele agroalimentare care functionau in spatii inchise a fost interzisa la inceputul lunii noiembrie, dupa ce premierul Ludovic Orban si presedintele Iohannis au declarat ca specialistii le considera focare de infectie cu Covid-19.

In ciuda anuntului oficial, multe dintre piete au fost redeschise aproape imediat prin eliminarea peretilor modulari sau de sticla, acolo unde aceasta solutie tehnica a fost posibila.

Alte piete si-au mutat activitatea in aer liber, spre nemultumirea vanzatorilor, care s-au plans de conditiile meteo extrem de dure. (Mara Ion)

Leave a Reply