SONDAJ. Masurile nepopulare ale Guvernului Orban, sanctionate de electorat. PNL pierde 4 procente in ultima luna, in timp ce PSD creste de la 21,7% la 23,6%

Masurile nepopulare luare de Guvernul Orban in ultima luna se pare ca si-au pus amprenta asupra scorului electoral cu care este creditat PNL la alegerile din 6 decembrie.


Astfel, potrivit potrivit sondajului IMAS realizat la comanda Europa FM, pentru luna noiembrie, PNL inregistreaza o scadere semnificativa in preferintele romanilor, ajungand la scorul 28,5%. Scaderea PNL este de peste patru procente fata de luna precedenta, partidul fiind cotat, in octombrie, cu 32,6% din voturi, iar in septembrie, cu 34,7 %.

In schimb, PSD creste in preferintele romanilor, ajungand la un scor electoral de 23,6%, in crestere fata de luna anterioara, octombrie, cand partidul condus de Ciolacu si Grindeanu era creditat cu 21,7% din optiunile de vot.

USR Plus este cotat acum la 18%, in scadere, in conditiile in care, in octombrie, inregistra un scor de 20,4% .

Pro Romania ar urma sa fie votat, duminica, de 9,5% dintre alegatori, in crestere fata de ultimul barometru. Sondajul comandat de Europa FM in octombrie arata ca Pro Romania ar fi fost votat de 8,9% la suta dintre alegatori.

In octombrie, alegatorii spuneau ca ar fi votat cu UDMR in proportie de 5,1%, iar acum Barometrul Europa FM arata ca partidul ar obtine un scor de 4,7%.

Cu PMP ar vota acum 4,6% dintre alegatori, in contextul in care ultimul sondaj cota Partidul Miscarea Populara la 4,8%, la limita pentru a intra in Parlament, tinand cont de marja de eroare.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM in perioada 6-27 noiembrie 2020 , pe un esantion de e 1.010 persoane cu varste de peste 18 ani si are o marja de eroare de :+/- 3,1%, ceea ce contureaza ideea ca UDMR si PMP vor realiza pragul electoral pentru accederea in parlament. (Mara Ion)

Clasamentul partidelor in noiembrie, potrivit sondajului IMAS:

PNL – 28,5% (scadere de la 32,6%)

PSD – 23,6% (crestere de la 21,7%)

USR Plus – 18% (scadere de la 20,4%)

Pro Romania – 9,5% (crestere de la 8,9%)

UDMR – 4,7% (scadere de la 5,1%)

PMP – 4,6% (scadere de la 4,8%)

Citeste integral pe europafm.ro

Leave a Reply