PREMIERA. Teatrul National din Timisoara, online pe Facebook cu un nou spectacol jucat cu sala goala. “Povestea acelor oameni care intr-o seara s-au adunat in jurul unei mese”, sambata, de la ora 19

Teatrul National din Timisoara isi invita publicul on-line la un nou spectacol, a carui premiera absoluta va fi transmisa in direct de la Sala 2 sambata, 5 decembrie, de la ora 19, atat pe site-ul www.tntimisoara.com, cat si pe pagina de Facebook / Teatrul National Timisoara si pe YouTube.


„POVESTEA ACELOR OAMENI CARE INTR-O SEARA S-AU ADUNAT IN JURUL UNEI MESE” propune spectatorilor sai o tema de reflectie: in era internetului, folosim noile tehnologii ca forma evoluata a relationarii dintre oameni sau ne ascundem singuratatea in spatele mijloacelor de comunicare?

Dar o intrebare se poate pune in fel si chip, iar Radu Iacoban, autorul textului si regizor artistic al spectacolului, spirit  deopotriva ludic si profund, alege sa ofere un context aparent comun, familial si familiar.

Intoarcerea fiului plecat din tara devine pretextul pentru o reuniune de familie care se transforma, destul de repede, intr-o suma de definitii importante pentru fiecare din noi. Astfel, personajele lui Iacoban descopera ca instrainarea nu are nicio legatura cu numarul de kilometri, ca tacerea poate imbolnavi si ca iertarea si acceptarea isi au propriile mecanisme. Dar si ca, de cele mai multe ori exista un adevar pentru fiecare si ca uneori tristetea, la fel ca rasul, poate vindeca.

Spectacolul „POVESTEA ACELOR OAMENI CARE INTR-O SEARA S-AU ADUNAT IN JURUL UNEI MESE” este recomandat persoanelor peste 14 ani si ii reuneste pe talentatii actori ai Teatrului National din Timisoara, Claudia Ieremia, Romeo Ioan, Ion Rizea, Andrei Chifu, Malina Manovici, Alina Ilea si Matei Chioariu, iar decorul si costumele sunt semnate de imaginativul scenograf Tudor Prodan. 

Spectacolul este realizat in cadrul proiectului Vocile orasului – Central Park, parte din Programul Cultural Timisoara Capitala Europeana a Culturii, produs de Teatrul National Timisoara si finantat de Primaria Municipiului Timisoara.


Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii a fost infiintata in 2011, cu scopul de a pregati Dosarul de candidatura pentru obtinerea titlului de Capitala Europeana a Culturii. Dupa castigarea titlului, Asociatia isi continua misiunea de a dezvolta Programul Cultural, precum si de a strange fondurile necesare organizarii, promovarii si implementarii acestuia. Ulterior anului celebrarii Capitalei Culturale, Asociatia va avea ca scop sprijinirea si dezvoltarea de proiecte culturale in folosul comunitatii. In anul 2019, in primul an de productie propriu-zisa, Asociatia a derulat impreuna cu partenerii sai peste 400 de evenimente culturale la care au luat parte peste 130.000 de persoane. (I.P.)

Leave a Reply